A bíróság elrendelte Portik Tamás fiának letartóztatását

2024. február 01. 16:23

Apja büntetőperében jövő csütörtökön hirdet ítéletet első fokon a bíróság.

2024. február 01. 16:23
ifj. Portik Tamás, bíróság
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Az ügyészségi indítványának helyt adva, a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtök délután, egy hónapra letartóztatásba helyezte a Fenyő-ügyben gyilkosságra való felbujtással vádolt Portik Tamás fiát, aki a büntetőper keddi tárgyalása előtt kávéval arcon öntötte az ügyben ítélkező Póta Péter bírót – tudta meg a Mandiner a Fővárosi Törvényszéktől.

A Központi Nyomozó Főügyészség még kedden kihallgatta, majd hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg ifj. P. Tamást, akinek kezdeményezte letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a vádlott fia elhatározta, hogy akadályozni fogja a tárgyalás megtartását, illetőleg olyan magatartást fog tanúsítani, amelytől esetlegesen az eljáró bíró kizárása várható.

Ahogy az ügyészség közleménye emlékeztet „a férfi apja ellen jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás, aki igyekszik hátráltatni az eljárás befejezését. Megalapozottan feltehető, hogy 

a vádlott fia is ennek érdekében, apja szándékának megfelelően, vele összhangban cselekedett, 

így fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló erőszakos cselekményt követne el.

Az ügyészség ezért a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság most helyt adott az indítványnak és 

a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. 

Miközben erről döntött a bíróság, Portik Tamás csütörtökön befejezte a Fővárosi Törvényszéken két napig tartó felszólalását az utolsó szó jogán.

Portik több órás beszédében elszabadult hajóágyúként viselkedett és fittyet hányva arra, hogy vádlottként mást bűncselekmény elkövetésével hamisan nem vádolhat meg, gyakorlatilag mindenkinek nekiment. 

Tanúkat, a bírót, az ügyészt sőt még Pintér Sándor belügyminisztert is megvádolta. 

Az egykori maffiózó visszatérően mantrázta, hogy koholt vádak alapján koncepciós eljárást folytatnak ellene, az életfogytiglani börtönbüntetésről szóló ítélet pedig már előre meg van írva.

Portik egyebek mellett arról beszélt, hogy a hatóságok részéről meg nem nevezett emberek kényszerítették arra, hogy Gyárfás Tamást valahogy rávegye arra: ismerje be megbízói szerepét Fenyő János megölésében. Ugyanakkor leszögezte azt is, hogy Gyárfás Tamás nem bízta meg Fenyő megölésével.

Mint mondta, Fenyő János valódi ellenfele Princz Gábor volt, nem pedig Gyárfás Tamás.

Portik felszólalása után nem maradt már más, csak az ítélethirdetés, ezt a bíróság jövő hét csütörtökre tűzte ki. 

Nyitókép: Portik Tamás fia a tárgyalóterem előtt (Forrás: ugyeszseg.hu)

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2024. február 01. 20:22
Ne csináljunk már úgy, mintha a bíróságok rászolgáltak volna a független jelző használatára! Szakmai és mentális alkalmatlanság jellemzi azokat!
Osztap_Bender
2024. február 01. 19:36
Megalapozottan feltehető, hogy a vádlott fia is ennek érdekében, apja szándékának megfelelően, vele összhangban cselekedett, így fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló erőszakos cselekményt követne el. Az ügyészség ezért a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását. Egy cigány bandát, amelyik terrorizál egy egész falut, vígan szabadjára engednek, ezt a faszkalapot, aki le önt egy másik "váltig becsületes" embert, ezt meg letartóztatják.
2024. február 01. 18:31 Szerkesztve
egy egészséges világban, ahol mondjuk nem szülnek a férfiak egy ilyen szörnyeteget, mint ez a portik vagy ahogy a bűntársai nevezik menyét ki lenne már régen végezve. Ez a tetű még a gyerekkori barátait is megölette a pszihopata tóttal. (saját kezüleg gyáva volt hozzá) Egyetlen hasznos cselekedete volt dicstelen életében, hogy ezt a másik szörnyeteget ezt a fenyőt megölette és a tetű gyárfás belebukott. De ez a egyetlen pozitivum azt nem ellensúlyóza, hogy ártatlanok vére folyt az aranykéz utcában járulékos veszteségként. Szóval dögöljön meg a szörny. De ahogy nézem a nyomorult fiából sem lesz normális ember. Persze mitől is lenne, ha ez az apja és az anyja egy volt prostituált
chief Bromden
2024. február 01. 18:15
Bebukottak újra töltve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!