Aggódnak Brüsszelben a Magyarországon fogvatartott antifa miatt

2024. április 25. 08:15

A júniusi választásokhoz közeledve, Ilaria Salis ügye egyre inkább kezd összeurópai kérdéssé válni.

2024. április 25. 08:15
Demonstration In Favor Of The Release Of Ilaria Salis

Nyitókép: Andrea Calandra/NurPhoto via Getty Images

Milánó központjában, a Milánói Egyetem bejárata előtt csendes demonstrációval és egy zavarba ejtő molinóval szerveztek kiállást a Magyarországon letartóztatás alatt álló antifa, Ilaria Salis mellett. Nem csak Olaszországban, hanem Európa Parlamentben is tiltakoztak és követelték Salis szabadon bocsájtását  – írta meg az Euronews.

Ilaria Salis egy cseppet sem bánja, hogy ártatlan magyar embereket támadott meg, és kifejezetten motivált a közelgő EP-választások kapcsán, ugyanis terve szerint ha nyer és mandátumot szerez, a mentelmi jogára hivatkozva kiszabadulhat a magyar börtönből. Közben az Európai Parlamentben baloldali képviselők „A láncok nem méltóak Európához” feliratot és Ilaria Salis képeket a kezükben tartva tiltakoztak milánói tanárnő letartóztatás miatt.

Az olasz állampolgár a zöldpárti, baloldali listán indul az európai parlamenti választásokon. Támogatói sérelmezik, hogy a „rossz magyar fogvatartási körülmények” miatt nem tud kampányolni. Nyugati sajtó következetesen „neonáci fegyveresekként” írja le a Salis által megtámadott magyarokat.

Napi 23 órában van a cellába zárva, heti 1 órát levegőzhet és 70 percet kaphat kommunikációra. Nyilvánvalóan nincs lehetősége arra, hogy megfelelően lássa el a jelöltségét, de erről még beszélnünk kell 

– mondta llaria Salis apja, Roberto Salis baloldali képviselő, az Európai Parlamentben.

Győri Enikő, a kormánypárti Fidesz EP-képviselője azonban határozottan cáfolja a család rossz börtönkörülményekkel kapcsolatos vádjait.

Nem hiszem, hogy vannak olyan problémák vagy körülmények, amelyek rosszabbak, mint más börtönökben. Biztosan nem egy kastélyban vagy egy ötcsillagos szállodában szállásolják el

– mondta a magyar képviselő.

Amennyiben Salis a választáson mandátumot szerez, akkor élhet a képviselői mentelmi jogával, ennek felfüggesztését azonban kérheti majd a magyar igazságszolgáltatás. Ilaria Salis ellen az ügyészég 11 év letöltendő börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­g­­ö­­­s­­ ­l­á­­­n­­­y­­­o­­k­ ­v­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
2024. április 27. 11:15 Szerkesztve
"kastellorizo ápr 25. 09:39 Meg kell szüntetni az ep képviselők mentelmi jogát." Ez az egész agymenés tiszta hülyeség, ugyanis a mentelmi jog nem vonatkozik tettenérés esetére: "Nem lehet hivatkozni a mentességre olyan esetben, amikor a képviselőt bűncselekmény elkövetése közben tetten érik", ill. a közigazgatási hatósági eljárások esetében sem lehet szó róla." https://www.parlament.hu/az-orszaggyulesi-kepviselok-jogai-kotelessegei-es-javadalmazasa (Lásd Mentelmi jog c. bekezdést.) https://www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/11/parlamenti-mentelmi-jog
Cyklon
2024. április 26. 08:39
A brüsszeli aljas, gazember liberális banda Ilaria Salis-hoz hasonló gonosztevőkből áll.
bagira002
2024. április 26. 02:10
Nácizmus kommunizmus egy tőről fakad tömeggyilkosok , nyugat szüleménye , világot velük tudják leigázni háborúkat kirobbantani népeket gyilkolni kifosztani . Nyugat támogatja most is , Brüsszel Európát értük végig ordítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!