Visszatérhetnek a ceglédi gyerekek a lakótelepi focipályákra

2023. december 06. 16:34

A Kúria hatályon kívül helyezte a téves szakértői véleményre alapozott másodfokú ítéletet.

2023. december 06. 16:34
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

A Ceglédi Önkormányzat javára döntött a Kúria abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyet a város kezdeményezett az ellen a bírósági döntés ellen, amelynek során egyes lakók panasza alapján be kellett zárni az egyik helyi lakótelep sportpályáit – tudta meg lapunk Ferenczi Norberttől, a helyi Fidesz-frakció vezetőjétől, aki azt is elmondta, hogy a város polgármestere, Csáky András már szimbolikusan meg is nyitotta a hónapok óta lakat alatt álló sportpályákat.

Az érintett pályák bezárásáért két helyi lakó indított pert évekkel ezelőtt, mert zavarta őket a labdapattogás és a gyerekzsivaj. 

Első fokon elutasították a panaszosok keresetét, azonban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárást rendelt el. Ebben pedig már a felperesek javára döntöttek, kimondva, hogy

a pályákat tulajdonló alperes önkormányzat birtokháborítást követett el a felperesek sérelmére, és megsértette a pihenéshez és a magánlakás sérthetetlenségéhez fűződő jogukat.

Az önkormányzat azonban nem hagyta annyiban a közfelháborodást kiváltó ítéletet és a Kúriához fordult, már csak azért is, mert ahogy azt a 24.hu kiderítette, elnézték a zajhatárt abban a szakvéleményben, amely alapján a bíróság döntött.

Az önkormányzat a nyáron mér egy ksiebb sikert elkönyvelhetett, hiszen a Kúria  június 30-án kelt végzésében felfüggesztette a bezárást és lebontást elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását. A szerdai tárgyaláson pedig 

hatályon kívül helyezték a másodfokú, ítélőtáblai döntést, így a gyerekek és a sportolni vágyók újra birtokba vehetik a pályákat. 


Ahogy Ferenczi Norbert többször is felhívta a figyelmet, a Fidesz ceglédi közgyűlési képviselőcsoportja lakossági aláírásgyűjtést kezdeményezett, melyhez több ezren csatlakoztak, egyetértve a gyermekek sportolási lehetőségének megőrzését célzó törekvésükkel.

Ferenczy korábban a Mandinernek nyilatkozva érthetetlennek nevezve, hogy mindössze két ember megmagyarázhatatlan ellenszenve miatt százak életét tegyék nehézzé, s jelentős anyagi hátrányt okozzanak Ceglédnek. Augusztusban úgy nyilatkozott, hogy neki az ellen sem lenne kifogása, ha a végleges döntésig polgármester megnyitná a pályákat. 

Nyitókép: illusztráció/Getty Images

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 07. 03:23
Remélem a két vádaskodóval kifizettetik a perköltséget és kártalanításért beperelik őket.
bölcsuhú
2023. december 06. 17:47
Remélem megüti a guta a felpereseket!
Héja
2023. december 06. 17:06
Bezárás két szociopata barom miatt... Végül csak pofára estek.
masikhozzaszolo
2023. december 06. 16:51
Szivacslabdát szabad pattogtatni. A döntés káros. Nem a korábbi bírói döntést kellett volna hatályon kívül helyezni, hanem a Kúriának a korábbi bíró felmentését kérni Nováktól. Még akkor is, ha megőrülök attól, ha a gyerekek a fémlemez garázskapu ajtaján egyérintőznek. Nekik szólok, nem bírónak. De ez focipálya, rendeltetésszerű használattal. Zajvédő fal. És a stadion milyen hangos, ha 60 ezer Nélküled éneklés van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!