Minden, amit az új állampapírokról tudni érdemes

2023. december 01. 20:19

Nem lesz többé Egyéves Magyar Állampapírt, cserébe viszont jön a hároméves fix konstrukció, a Bónusz Magyar Állampapír.

2023. december 01. 20:19
null

Jövőre új lakossági állampapírokat bocsátanak ki, a Világgazdaság szerint a kötvények részletes kondíciói még nem ismertek, a nyilvános ajánlattételi dokumentumokat még nem tette közzé a kibocsátó. Annyi viszont kiderült, hogy kivezetik az Egyéves Magyar Állampapírt, de cserébe érkezik egy hároméves fix konstrukció, hűségprémiummal forog a Bónusz Magyar Állampapír, valamint felélesztik a Magyar Állampapír Pluszt.

A célkitűzések között szerepel többek között az intézményi államkötvény-sorozatok számának csökkentése; hároméves, fix kamatozású Fix Magyar Állampapír és ötéves, hűségprémiumot fizető Bónusz Magyar Állampapír-sorozat bevezetése, illetve a Magyar Állampapír Plusz átárazása is. 

Az Államadósság Kezelő Központ célja jövőre a GDP 2 százalékának megfelelő nettó finanszírozás a háztartások állampapír-befektetései által, ami kismértékben haladja meg a 2024-ben a lakosság részére kifizetendő kamatkiadást. A kínálat átalakításának további folytatása a 3 éves fix kamatozású Fix Magyar Állampapír és az 5 éves, hűségprémiumot fizető Bónusz Magyar Állampapír-sorozat bevezetése 2024. januártól, illetve a Magyar Állampapír Plusz piaci átárazása 2024. júniustól és az Egyéves Magyar Állampapír megszüntetése.

Nyitókép: Mandiner archív

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 02. 05:19
Magyarul a lakosságnak rosszabb lesz és az állam továbbra is felelőtlenül túlköltekezik, az adósságait továbbra sem fizeti vissza, hanem tovább növeli azokat. .-(
2023. december 02. 05:01 Szerkesztve
Ez megint mi? Mandi, egyre lejjebb ástok. Mire helyrehozzátok a kommentszekciót, a cikkeitek miatt kapunk agylobot.
citromosParizer
2023. december 01. 21:49
"Minden, amit az új állampapírokról tudni érdemes", majd "a kötvények részletes kondíciói még nem ismertek, a nyilvános ajánlattételi dokumentumokat még nem tette közzé a kibocsátó" aki ezt írta, az kap amúgy fizetést?
seneca6
2023. december 01. 20:56
Kikerül egy cikk, és fosmanó meg mrrejszmatyi-2 már benne tobzódik. Ahelyett, hogy jó szokásuk szerint basznák az anyjukat, az anyabaszó lipcsi trolljai. Biztos preszmen elvtársnő hátulról nyomást gyakorolt rájuk, hogy az ügynök munkájukat lelkesebben végezzék. A továbbképzés jól sikerült, csak a két csökött hülye állva kell, hogy kommenteljen, mert ugye az ülés preszmen elvtársnő után már nehezen megy nekik. Azért világbéke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!