A Duna áradása miatt a Kunigunda útjára költözött a Petőfi Rádió

2023. december 27. 20:54

A 700 centimétert meghaladó vízszint miatt lehetetlenné válhat az A38 biztonságos megközelíthetősége.

2023. december 27. 20:54

Elhagyni kényszerült az A38-at a Petőfi Rádió – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a Duna magas vízállása miatt a Kunigunda útján álló gyártóbázison készülnek a következő napokban a Petőfi Rádió műsorai. Az intézkedést a munkatársak és a műsorszolgáltatás biztonsága tette szükségessé, az A38 Hajón lévő stúdiók infrastruktúráját a levonuló árhullám nem veszélyezteti – írták.

Mint olvasható, 

a 700 centimétert meghaladó vízszint miatt lehetetlenné válhat az A38 biztonságos megközelíthetősége a budai alsó rakpartról, 

ezért a hét végéig ismét az MTVA székházában lévő stúdiókból szól a Petőfi Rádió.

Az áthelyezés feltételei műszaki és műsorkészítési oldalról is biztosítottak, így az adások zavartalanul folytatódnak, és a hallgatók továbbra is élvezhetik a Petőfi Rádió műsorát.

Hangsúlyozták: a hajó elhagyása csak átmeneti, a kényszerű átköltözés nem érinti a műsorszolgáltatást, de a munkatársak és az adásbiztonság mindenek felett áll.

Az árhullám levonulása után ismét az A38 Hajón készülnek a Petőfi Rádió műsorai.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!