Tarlós: A büntető törvénykönyvet súrolhatja, ha Karácsony Gergely ezt tényleg megteszi

2023. november 07. 20:28

A korábbi főpolgármester szerint sem játszadozhat Karácsony Gergely százötvenezer ember vízellátásával.

2023. november 07. 20:28
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt: Karácsony Gergely főpolgármester a kormányt zsarolja: a főpolgármester az úgynevezett vízátadási szerződések egyoldalú felrúgásával fenyegette meg Lantos Csaba energiaügyi és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert.

Erről megkérdezte a Magyar Nemzet a volt főpolgármestert is. „A lakóközösségek vízellátása alkotmányos jog, s véleményem szerint nem maradhatna jogi következmények nélkül, ha Karácsony Gergely veszélyeztetné egytucatnyi agglomerációs település megfelelő ellátását, egyik pillanatról a másikra” – válaszolta Tarlós István.

Amennyiben Karácsony Gergely felrúgná a Fővárosi Vízművek vízátadási szerződését az agglomerációs településekkel 

és elzárná a csapot egyik pillanatról a másikra, az gyanúm szerint legalábbis súrolná a határát annak, hogy a büntető törvénykönyv tételeibe ütközzön”

– tette hozzá.

Tarlós István felidézte: a hivatali ideje alatt visszavásárolták a Fővárosi Vízműveket a külföldi tulajdonostól. Emlékeztetett: irányítása alatt kifizettek mindent, 2012 óta nem volt tartozása a cégnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. november 08. 10:29
A palimadár berepül a csapdába, nem tud előre gondolkodni. Tüzeket oltana, nemhogy inkább megelőzné. Vesztes oldal felé húz, csak nem ő szívja meg. :(
harcimarci-9-9
2023. november 08. 08:11
Fenyegetni, rioagtni 150 000 embert azt lehet büntetlenül?
benedek77
2023. november 08. 06:20
Olyan ügyesen bukják el a kóserkonzervatívok a fővárost majdnem minden választáskor.
states-2
2023. november 08. 06:03
Remélem, az agglomerációban megjegyezték Karógeri és komcsi bandája mire készül, készült. És az X-et aszerint húzzák 2026-ban. Bár sok babér tavaly sem termett nekik errefelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!