Megszólalt Csák János: szerinte L. Simon László alkalmatlan vezető, aki nem tudja betartani a törvényeket

2023. november 06. 17:58

A kulturális és innovációs miniszter kemény hangon kommentálta hétfői döntését.

2023. november 06. 17:58

A Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy Csák János elbocsátotta L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum éléről.

A parlamentben is felmerült a téma, ahol Csák János is megszólalt a kérdésben. A kulturális és innovációs miniszter kijelentette, hogy döntésével csak a törvényeket tartja be. Csák János elmondta, hogy L. Simon László „vezetőnek alkalmatlan”

L. Simon László, mert „aki nem tudja betartatni a törvényeket, az alkalmatlan”.

„Minden állami vezetőnek kötelessége végrehajtani a törvényeket” – fogalmazott Csák.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner, Földházi Árpád

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 14. 18:48
Egy nagy kalap szar ez a Csák.
Trinitysum
2023. november 07. 21:35
Jogilag igaza van Csáknak. L. Simon nem alkalmas vezetőnek. Még egy háziasszony is tudja, hogy a múzeumokban el szokták kérni a diákigazolványt, mivel van felnőtt jegy és diák jegy. És ha a diák nem múlt el 18 éves, akkor nem kap jegyet. Kb. ennyit kellett volna megoldani. Orbán B. miért lenne felelős mert ő nyitotta meg? Nem volt köteles végig nézni több ezer fotót. Nem is a fotókkal volt a probléma, ha nem a törvény be nem tartásával. Ne keverjük össze a szezont a fazonnal.
manitowoc
2023. november 07. 17:29
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának a kiállítást megnyitó beszéde (részletek): "...megtisztelő és örömteli, hogy a világ legnagyobb sajtófotó-kiállítása a világ harminc prominens helyszíne mellett Magyarországra, Budapestre is ellátogat. Így egy kicsit mi, magyarok is közelebb kerülhetünk távoli kontinensek gondjaihoz és örömeihez: a világ legjobb fotósainak lencséjén keresztül hozzánk is közelebb kerülhet a világ a valósága. Éppen ezért érdemes feltenni magunknak a kérdést: milyen is ez a valóság? Ha megnézzük a kiállítás fotóit, sajátos összkép tárul elénk. A kiállított képek úgy harminc százaléka szól a természet vagy az emberi civilizáció valamilyen szépségéről, a maradék hetven százalék viszont valamilyen szenvedést, háborút, katasztrófát tár elénk. ...szeretném megköszönni a kiállítás szervezőinek, hogy elhozták nekünk ezt a tárlatot. S szeretném megköszönni minden kiállított fotó alkotójának a munkáját." Forrás: Orbán Balázs 2023.09.21-i FB-bejegyzése
bölcsuhú
2023. november 07. 17:13
Egy öntörvényes kortárs költő nem törvénytisztelő és betartó! Ez mindegyikre érvényes, L.Simon mitől lenne kivétel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!