L. Simon reagált: „A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt”

2023. november 06. 12:58

„Négygyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni” – írja a felmentett múzeumigazgató.

2023. november 06. 12:58

A Mandiner beszámolt róla, hogy Csák János elbocsátotta L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum éléről. A miniszter szerint L. Simon olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

Ezt is ajánljuk a témában

L. Simon László Facebook-oldalán reagált a történtekre.

„Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt.

A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt”

– írja bejegyzésében a kultúrpolitikus.

Hangsúlyozza: „A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg. Ezt maga minisztérium is elismerte korábbi levelében: »Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (…)«”

L. Simon leszögezi: a minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartották, a 18 év alatti korlátozást bevezették és erről a fenntartót azonnal értesítették.

Négygyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni”

– zárja közleményét L. Simon László.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 302 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2023. november 08. 05:48
Pedig #obánbalu hogy lelkendezett hogy hú+ha 😅😅😅
Palatin
2023. november 07. 10:56
L. Simonnal valami más baj lehet, mert az, amivel idokolják a kirugását nem meggyözö. Van olyan hogy proxy-indok?. Mert akkor ez az.
Atszoktatottbalkezes
2023. november 07. 10:29
El Simon, Simon El lett. Lacusunk már kezdte azt hinni, hogy miatta hosszabbították meg a Kinai Nagyfalat.
bodrigyuri
2023. november 06. 23:41
A malacarcú nagyot cidázott most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!