Idén is van cipősdoboz adományakció, itt lehet jótékonykodni!

2023. november 19. 09:10

Minden évben négyszáz körüli gyűjtőpont van országszerte.

2023. november 19. 09:10
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Az idei évben is megszervezi a Baptista Szeretetszolgálat a 2005 óta rendszeres Cipősdoboz Akciót, melynek célja, hogy karácsonykor minél több rászoruló gyermek kaphasson kisebb-nagyobb ajándékokat. 

A program lényege, hogy országszerte több pontot létrehoznak, ahová az adakozók leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amiket végül a Baptista Szeretetszolgálat az ünnepek előtt eljuttat a gyermekekhez. 

Mit lehet ajándékozni?

A szervezők azt kérik, hogy a lehetőleg jó állapotban lévő, üres cipődobozon meg kell jelölni, hogy milyen nemű és hány éves gyermeknek szeretnének ajándékozni. Leginkább mese- és ifjúsági könyveket, színezőt, készségfejlesztő játékot, társasjátékot, babát, autót vagy ugrálókötelet várnak az ajándékokba. Természetesen lehet higiéniai felszerelést is csomagolni, ám azokat fontos jól becsomagolni, hogy ne szivárogjon. 

Jó ajándék még az íróeszköz és egyéb iskolai felszerelés, valamint az édesség, cukorka, nyalóka vagy a csokoládé is, hiszen azt minden gyermek szereti.

Mit ne csomagoljunk?

A Baptista Szeretetszolgálat szerint kerülendő az „agresszivitásra késztető játékok”, mint például a játékpisztoly, a kés vagy a számítógépes játékok, továbbá lehetőleg nem kellene feladni gyümölcsöt, romlandó ételt, konzervet, valamint törékeny tárgyat. Ugyancsak kerülni kell a gyógyszerek, továbbá a törött, rossz állapotú játékokat is. 

Az elkészült cipősdobozokat színes csomagolópapírba kérik, hogy csomagoljuk, cellux vagy ragasztószalag segítségével fixáljuk, majd zsineggel kell átkötni a cipősdobozokat, hogy semmi esetre se nyíljon ki a szállítás során. 

Hol lehet feladni?

Az idei évben egészen december 18-ig van lehetőség arra, hogy valaki leadja az ajándékokat. Berczelly Réka, a Baptista Szeretetszolgálat szóvivője a Mandinernek elmondta, hogy a meghirdetett 222 gyűjtőpont száma egyáltalán nem végleges, azt jelenti, hogy eddig ennyien regisztráltak honlapjukon, de továbbra is lehet jelentkezni. 

Minden évben 400 körüli gyűjtőpontunk van országszerte. A fő gyűjtőpontunk a Városháza téren álló Cipősdoboz vár. Bárki-bármi lehet gyűjtőpont, ha regisztrál hozzánk, így nem mi választjuk ki a helyeket, hanem ők minket”

– jelezte.

A szóvivő szerint tavaly közel hatvanezer rászoruló kisgyerek karácsonyát tudták szebbé tenni az ajándékokkal. 

Szeretnénk, ha ez idén több lehetne, mert már most nagyon sok kérelmezőnk van. Idén többek között a Magyar Olimpiai Bizottság és Ördög Nóra segíti a kommunikációnkat, hogy az akció híre minél több emberhez eljusson”

– mondta Berczelly Réka. 

A legközelebbi gyűjtőpontok pontos helyét IDE KATTINTVA lehet megnézni. 

A nyitóképen karácsonyi ajándékok a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjában 2020. december 21-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menő manó
2023. november 19. 12:29
Hogy hogy a több éve tartó kormányzati családtámogatás mellett még mindig szükség van "cipődobozos" ajándék akciókra?! Nem mondjátok? Az esélyegyenlőség világelső országában?
cutcopy
2023. november 19. 11:40
Karigeriék még egy cipősdobozt is teleraknának milliárdokkal..
I feel the earth move under my feet
2023. november 19. 10:12
"Lajoss 2023. november 19. 09:44 Javasolnám a neres,milliárdos oligarchák figyelmébe…" Ajvé.. szerintem Karácsonyra Karácsonyék is kapnak pár dobznyi mikroadományt..
I feel the earth move under my feet
2023. november 19. 10:11
Ha ukrán gyerek lennék, kézigránátot kérnék, hogy büszkén mutogathassam Apunak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!