Elárulta Novák Katalin, mit gondol a szegedi halászléről (VIDEÓ)

2023. november 25. 15:40

A köztársasági elnök szerint megéri bajlódni a finomabb halászlével.

2023. november 25. 15:40

Novák Katalin a Bács-Kiskun vármegyei látogatásának során meglátogatta Baját is – osztotta meg közösségi oldalán az államfő. Novák Katalin a településen megkóstolta a bajai halászlevet is. Novák Katalin a szegedi és a bajai halászlé közötti különbségről is megosztotta a véleményét. A köztársasági elnök elmondta, hogy – a szegedinek – 

„teljesen más íze van annak a halászlének, amelyik alaplével készül”.

Ezért kell három és fél órát bajlódni valamivel, ami 40 perc alatt is kész van.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. november 26. 10:09
Ennyi hülyét egy rakáson....
békalepcse2.0
2023. november 26. 08:20
Halászlébe tészta? Meténylet gasztronómia ellen. Az alapjébe rakj hagymát és pár sz3m krumplit és olyan sűrű és finom lesz hogy olyat még nem ettél. Paszírozni csak ha van 3lég idő. A halászok törték és ülepítwtték. Sokkal egyszerűbb ha a nagyobb csontokat hagymát krumplit kiszedi belőle az ember tésztaszűrővel és leturmixolja ülepíti. A hagymát krumplit pedig ülepítés után turmixolja bele. Az egészen pici szálkákat a turmix ledarálja. Ezután megy bele a halszelet piros paprika por és a zöld, egy rottyanás után kész. Megkevered és mint a gyöngyház úgy néz ki. Főzésnél az a titka nem szabad megkeverni, ahogy forr a halhús megemelkedik és nem fog leégni, de nem hagyhatja abba a forrást. Bográcsban főzve a bográcsot meg kell folyamatosan lengetni, pörögjön, mindenhol érje a tűz.
Welszibard
2023. november 25. 21:25
Remélem, az a fehér edény, ami a fotón van az nem műanyag tál, mert nagyon úgy néz ki. Nincs a műanyag tálnál (tányérnál) gusztustalanabb.
I feel the earth move under my feet
2023. november 25. 20:11
A jó halászlé alapja és lényege a minőségi alapanyagok felhasználása. Jó és többféle hal.. a jó paprika (az őrölt és a zöld) na meg a hagyma. Hogy teszünk-e bele tésztát.. az részletkérdés.. én nem.. és nem is igazán hiányzik belőle. Szeretem, ha az alaplé sűrű, de nyilván nem krémleves szintjén. Harcsa, ponty..kecsege (leszarom az idióta horgász szabályokat.. ha mi nem fogjuk ki, kifogják majd a szerbek, románok. Áder János pediglen bekaphatja ..) legyen benne.. meg ami éppen van. Leszámítva talán a csukát és a pisztángot, süllőt. Azok önmagukban is jó halételek alkotói. Compó, kárász, törpeharcsa, kis busa, amur.. Nyilván nem autentikus passzírozni, de én azért a gyerekekre is gondolok..és a szálkásabb halat filézem, mielőtt szeletként belefőzöm..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!