Nem hiszi el! Milliós fizetése dacára temetési segélyt kért az algyői polgármester

2023. október 16. 12:20

Ráadásul több furcsaság is van a temetés körül.

2023. október 16. 12:20

Egymilliós havi jövedelemmel rendelkezik, mégis temetési segélyt vett fel nagymamája temetésére Molnár Áron algyői polgármester – írta a promenad24.hu. 

A lap birtokába jutott dokumentum  tanúsága szerint 

a település első embere 104 ezer forintos temetési segélyt vett fel még 2020-ban, a Covid-járvány kellős közepén. 

A portál úgy tudja, az erről szóló iratot egy korábbi közérdekű adatigénylés nyomán adta ki a polgármesteri hivatal, tulajdonképpen elismerve ezzel, hogy a település vezetője segélyt kért a nagyközség önkormányzatától.

Az önkormányzati törvény hatályos rendelkezései szerint a polgármester jelenleg 845 ezer forintot keres, ami mellé mintegy 127 ezer forint költségtérítés jár.

– írta a Promenád. 

A temetés körül azonban más furcsaság is akadt: a helyiek közül többen is arra gyanakszanak, hogy erre a szertartásra más is kért és kapott temetési segélyt a településvezető családjából, miután másvalaki ugyanazokban a napokban pont ugyanekkora összegű segélyt kapott. Márpedig ennek a támogatási formánk az odaítélése nem túl gyakori. A gyanút erősíti, hogy az önkormányzat látványosan titkolózik az ügyben. 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. október 16. 15:53
Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink?
Akitlosz
2023. október 16. 13:46
Ez már megint valami provokátor cikk. Temetési segélyt mindenki kérhet, aki az adott településen lakik. 600 000 forint alatt nem jön ki. Azaz minden családnak megterhelő kiadás.
auditorium
2023. október 16. 13:06
Sok harácsoló ember él a Földön, akik minél többet keresnek, annál többet akarnak még hozzá ügyeskedni. Sajnálják, hogy a koporsónak nincs zsebe .
buckafej-2
2023. október 16. 12:57
Na, az ilyen szarevő köcsögöket utálom a legjobban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!