Marad a népligeti felüljáró 2035-ig

2023. október 17. 06:21

Jó lenne ezeket az államszocializmusból örökölt, a közlekedési cégek körüli transzparencia teljes hiányára épülő logikákat egyszer végre magunk mögött hagyni.

2023. október 17. 06:21
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Egy főútvonali felüljárón súlykorlátozást és buszok letiltását és elterelését általában alapos műszaki vizsgálatok alapján és nem azok előtt szokták megtenni. De ha már óvatosságból mégis ez történik, a vizsgálatnak nem szabadna 22 hónapig tartani (!).

Most mégis így történt. Kivéve persze, ha valójában a parlamenti választások előtt 3 hónappal nagy hírverés mellett tett intézkedés, a buszok és más nehezebb járművek letiltása valójában azért történt, hogy a főváros nehéz anyagi helyzetét a felüljáró állapotával illusztrálhassa a városvezetés.

Akárhogy is, teltek a hónapok, a téma feledésbe merült, majd most, hogy az Üllői út forgalmi rendjének átalakítása miatt a 100E reptéri busz dugóba került és valamit lépni kellett, láss csodát, hirtelen felgyorsult a folyamat, megtörtént a mintavétel és kiderült, hogy a felüljáró mégiscsak elbírja a buszokat.

Pontosan ugyanolyan sztori ez, mint a másik mai, az indokolatlanul kihelyezett MÁV lassújeleké a Pápa-Csorna vasútvonalon, amivel a vasúttársaság valószínűleg szintén forrást próbál szerezni vagy a bezárást előkészíteni.

Jó lenne ezeket az államszocializmusból örökölt, a közlekedési cégek körüli transzparencia teljes hiányára épülő logikákat egyszer végre magunk mögött hagyni.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád, Mátrai Dávid/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tara Verde
2023. október 17. 15:49
A lassúságot meg a teszetoszaságot illetően igaza van Vitézynek, de ezt a 100E reptéri busz becsípődést nem értem nála. Metróval Kőbánya-Kispest, onnan 200-as reptéri busz, oszt jónapot. A 100E néha valóban áll a dugóban, de az csak kényelmi szolgáltatás, van közlekedési alternatívája, ami ráadásul gyorsabb is.
papamaci57
2023. október 17. 12:30
Ezt is, meg a Nyugati téri felüljárót is le kellene bontani, és a Deák és Lehel tér között villamosoknak kéne járniuk.
prokopekladomer
2023. október 17. 12:08
Hány milliárdot kaptak már és csak ennyit tudnak. Meg 300 milliós jutalmat osztani, majd az államnál kunyerálni.
ördöngös pepecselés
2023. október 17. 06:57
a büdöskomcsikat kéne kikapcsolni végre minden átmentett hatalmukból
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!