Az egyház nem más, mint „egyetemes ostobaságra építő szekta” – nincs megállás, a pécsi baloldal újra nekiment a keresztényeknek

2023. október 03. 17:44

A polgármester jobbkeze szerint az egyház csak „egyetemes ostobaságra építő szekta”.

2023. október 03. 17:44

Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármesterének jobbkeze a közösségi oldalán azt írta, az egyház nem más, mint „egyetemes ostobaságra építő szekta” – számolt be róla a bama.hu. A portál szerint úgy tűnik, hogy Péterffy csak azért próbál közeledni a Pécsi Egyházmegye vezetéséhez mostanában, hogy

a 2024-es választásra szavazatokat szerezzen magának,

nem pedig valódi meggyőződésből teszi ezt. 

A bama.hu felidézte azt is, hogy tavalyi pécsi adventi kiadványokban, plakátokon megjelenített stilizált képeken szereplő dzsámiról és bazilikáról „véletlenül” csak a kereszt maradt le.

Hozzátették azt is, a polgármester frakciótársa, a kulturális bizottság jelenlegi vezetője, P. Horváth Tamás a 2019-es megválasztása előtt nyilatkozott lekezelően a pécsi keresztény értékekről. Egy momentumos tüntetésen a pécsi világörökség részét képező sírkamrákról azt mondta, hogy azok

vacak sírkamrák, amikben semmilyen különleges építészeti truváj nincsen” 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. október 04. 16:32
Nagyon helyes! Agyon kellene baszni ezt a sok álkeresztény tolvaj gecit, a Gyerekbaszó pedofil papjaikkal együtt! Ámen!
polárüveg
2023. október 04. 14:32
A keresztények nem támadják az ateistákat. Az ateisták viszont előbb, utóbb mindig támadják a vallásokat. Aki hitében nem rendelkezik megtartó gyökérrel, az odáig jut, hogy a lakhelyéhez se kapcsolódik. Lakhelyének kultúrális értékeit jakobinus célszerűségre váltaná. Ezen embertársainknak jó szívvel ajánlom: menjenek, költözzenek Detroitba! Ott nem fogja őket bántani, a szemüket szúrni az a kultúrális múlt, ami itt a pécsi lakhelyükön. A pécsi székesegyház altemploma a magyarság múltjának három titkát is hordozza: a népvisszaköltözések valódi időrendjét, az eddig ismeretlen régiségű (hun időszakú) kereszténységet, és a magyarság ősei egyik ágának az ószövetségi eseményekben való részvételét. Ráadásul Pécs városa előtti, dombok egy kb. harmincezer éve kialakított 60 m magas gátrendszer maradványai. A mesterséges tó homokturzásai a pécsi hegyoldalon az építkezéseknél előtűnnek. A régi tó mocsaras tavi maradványát őrzi Pécs neve: Pes, Pesh - Pis alakban jobban érthető.
Sulammit
2023. október 04. 07:30
Ez a szerencsétlen a szavak értelmét sem tudja, ezért a véleménye is irreleváns.
altercat1
2023. október 04. 06:22
Ha valami szekta, az az a bolsi gyökerű habzsolháp kapzsi banda, akiknek mindegy minden, csak anyagi haszna legyen belőle. Lopnak, csalnak, hazudnak, egymás nőit használják, s csak azért nem ölnek, mert az kockázatos. Egy kártékony maffia. Pécsiek! Kapjatok már a fejetekhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!