Ungár Péter egy mozdulattal elintézte a szivárványmozgalmat és Karácsony Gergelyt

2023. szeptember 22. 07:58

Az LMP-s politikus szerint a szivárvány sérti a „buzikat”, Karácsony pedig számoljon el a 99 Mozgalom finanszírozásával.

2023. szeptember 22. 07:58
null

A közelmúltba a Partizánnak adott interjúja miatt az ellenzéki kritikák kereszttüzébe került Ungár Péter, aki most ismételten olyan állításokat tett, amik valószínűleg megoszthatják az ellenzéki közvéleményt. A zöld politikus csütörtökön Lánczi Tamás vendége volt a 48 perc című műsorban, ahol Karácsony Gergely és a 99 Mozgalom finanszírozási botránya mellett az LMBTQ-lobbi témája is terítékre került. 

A meleglobbi kérdése a (többször) szivárványszínűre lefestett ferencvárosi pad kapcsán merült fel. Ungár abszurdnak nevezte, hogy „három hónapon át ezzel az üggyel foglalkozott az ország”, amire a műsorvezető úgy reagált, hogy amikor Baranyi Krisztina polgármester elkezdte padfestést, az egy önmagán túlmutató, szimbolikus üggyé vált. Lánczi Tamás szerint ez egy nemzetközi szinten is zajló világnézeti kérdés is, ami miatt nagyon komoly összeütközések vannak. Erre UngárPéter kijelentette, hogy a szivárvány a kulturimperialista szimbólum, amely az Egyesült Államokból jön, és aminek Magyarországon nincs sem történelmi előzménye, sem kontextus. Ezután hozzátette, hogy

szegény magyar buzikat felhasználják azok, akik a diverzitásipari komplexumból élnek annak érdekében, hogy »jóemberkedjenek«, ez pedig sértő a homoszexuális közösségre nézve.”

Majd erre alapozva kijelentette, hogy azon homoszexuálisok számára, akiknek ebből a jelenségből elegük van, alternatíva lehet az LMP.

A műsor másik érdekes pillanata az volt, amikor a zöld politikus élesen elkezdte bírálni Karácsony Gergely főpolgármestert. A politikus azzal kezdte, hogy neki Karácsony Gergellyel alapvetően „nehéz viszonya van”, majd miután szóba került főpolgármester körül kialakult finanszírozási botrány elmondta, hogy annak ellenére, hogy jelenleg nem lát más alternatívát, 

nem biztos abban, hogy az LMP támogatni fogja Karácsony Gergelyt a jövő évi önkormányzati választáson.

„Képmutatásba torkollik a zöldpolitika”

Nem lehetett elmenni amellett a kérdés mellett sem, hogy a magyarországi zöld politikát képviselő LMP, hogyan látja Karácsony eddigi teljesítményét a környezetvédelem terén. Ungár szerint bár volt zöldítés a tömegközlekedés terén – ezt Lánczi Tamás erőteljesen vitatta – meggyőző érveket ő sem tudott hozni arra, hogy összességében sikeres lett volna a főpolgármester zöldpolitikája. Általánosságban viszont megjegyezte, hogy az esetek döntő többségében

képmutatásba torkollik a zöldpolitika.

A teljes műsort az alábbi videóban tekinthetik meg. 

***

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

»

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 26. 06:03
Ungár azóta akad keresztbe a szemellenzékiek torkán, hogy felelevenítette a schifferi időket, amikor is egyenlő távolságot akart az LMP tartani az összes párttól. Azóta eszükbe jutott, hogy ki az anyukája és hogy homoszexuális.
adrás
2023. szeptember 22. 19:40
Milliárdos buzi gyerek a papa pénzén osztja az észt közben meg luxus terepjáróval jár.SZÉGYEN!!!
survivor
2023. szeptember 22. 13:18
Buzi a buzinak kivájja a szemét...
Dixtroy
2023. szeptember 22. 13:04
"Az LMP-s politikus szerint a szivárvány sérti a „buzikat”" Helyesebben: "Az LMP-s politikus szerint a "szivárvány" sérti a „buzikat”" A szivárvány hét színű, és a pirostól megy az ibolyáig, két kék van benne, az egyik kék az Istennel való harmóniát jelenti. A buzizászló csak hat színű, fordított sorrendben van, és na vajon kitalálod-e, hogy melyik szín hiányzik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!