Parazitikus gondolatok támadják a családot, a normalitást – Gad Saad Budapesten

2023. szeptember 15. 13:17

„Ha olyan politikai rendszert akarunk meghonosítani, ami szembe megy az emberi természettel, az bukásra van ítélve” – hangsúlyozta a világhírű pszichológus.

2023. szeptember 15. 13:17
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Ha a saját biológiai szüleivel nőhet fel egy gyermek, az már önmagában is óriási garanciát jelent számára, hogy biztonságban lehet – mutatott rá Gad Saad pénteki előadásában. A libanoni származású, Kanadában élő professzor az V. Budapesti Demográfiai Csúcson arról beszélt: a családi dinamikák egy része az evolúcióhoz kapcsolódik, s e dinamikák azt szolgálják, hogy kiegyensúlyozott struktúrákban élhessünk. 

Az lesz gondoskodóbb a kisgyermek körül, aki nagyobb energiákat fordít a feladattal való foglalkozás elméleti aspektusaira is, azaz 

a mintázatokat nem a patriarchátus, hanem a biológia határozza meg

– fogalmazott Saad, aki saját bevallása szerint 25 éve küzd a woke ideológusai ellen. Rámutatott: az apa jelenléte a családban meglepő területeken is befolyásolja a család tagjainak életét, még biológiai értelemben is. Példaként említette, hogy azok a lányok, akiknek életében aktívan jelen van édesapjuk, később kezdenek menstruálni, mint azok, akik apa nélkül nőnek fel, mert utóbbiak kevésbé érzik magukat védett közegben. 

„A család alapvető jellegzetessége az emberi létezésnek” – mondta a pszichológus, aki hozzáfűzte azt is, 

a leggyönyörűbb és legdrámaibb dolgok a családi dinamikában történnek meg”

Arra kitérve, miért vannak olyan mozgalmak, amik támadják a családot, előre vetítette, minden olyan politikai mozgalom megbukik, amely szembemegy az ember lényegével. Ha olyan termékeket gyártunk, amelyek szembefordulnak az emberi természettel, a fogyasztó büntetni fog; azok a romantikus regények például, amelyekben nem a klasszikus férfi archetípus jelent meg, hanem gyenge férfiak, nem arattak sikert Kelet-Európában vagy például Japánban. 

Hasonlóképpen, 

ha olyan politikai rendszert akarunk meghonosítani, ami szembe megy az emberi természettel, az bukásra van ítélve – tette hozzá. 

Utalva magyarul is olvasható könyvére, A parazita elmére, arról beszélt, parazitikus gondolatok képezik az alapját a család elleni kortárs támadásoknak. Miközben felteszik a kérdést, mit értünk apa, anya vagy éppen nő alatt, filozófiai őrületet hoznak létre a radikális gondolkodók, akik szerint addig nem lehet felszámolni a férfi és a nő közötti különbséget, amíg fennmarad a házasság intézménye és maga a család. 

Parazitikus gondolatnak nevezte a marxizmust, a szocializmust, valamint a BLM-mozgalmat, ahogy azt a megközelítést is, miszerint tagadni kell a biológiai realitást. 

Bírálta az éghajlati extremizmust is, melynek képviselői arról beszélnek: ha szeretjük a Földet és meg akarjuk menteni, nem szabad több gyermeket vállalnunk. 

Előadásában emlékeztetett: a házas emberek minden felmérés szerint boldogabbak, mint az egyedülállók. Életünk során azok a legértelmesebb dolgok, amik nehézséggel járnak, tette hozzá, utalva arra, hogy szülőnek lenni bizony sokszor meglehetősen nehéz, ugyanakkor érdemes vállalni a szülői léttel járó nehézségeket, kihívásokat.

 

Ehhez a gondolatisághoz kapcsolódóan Saad őszintén beszélt arról is: amikor édesanyja megtudta, hogy várandós vele, eldöntötte, hogy abortuszt végeztet, de édesapja hosszan érvelt Gad élete mellett, és legjobb barátjával együtt sikerült meggyőzniük feleségét arról, hogy mondjanak igent a megfogant életre. Erőfeszítéseiket akkor koronázta siker, amikor az anyuka már az abortuszklinika bejáratánál volt. 

 

Ennyin múlt az életem! Ezért arra kérek mindenkit, hogy vállalja az életet és mondjon igent a gyermekére!” 

 

– zárta előadását az V. Budapesti Demográfiai Csúcson Gad Saad. 

Az V. Budapesti Demográfiai Csúcsról szóló tudósításainkat ide kattintva böngészheti.

 

Kapcsolódó cikkek

 

Fotó: Mandiner /Ficsor Márton

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 17. 02:47
Addig imádod, amíg meg nem fulladsz tőle.
Csubszi
2023. szeptember 16. 18:39
Helyes! Letiporni az aberráltakat! Vissza a normalitást!
Haramia
2023. szeptember 15. 14:14
Na, hol vannak má' drága kommentelő parazitáink? Szóljatok hozzá!
survivor
2023. szeptember 15. 14:00
Zsolakomarom Hány purgyéd van ? 5-6 ? Vigyázzál mert fekete Alinak is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!