„Orbán” – megérkezett Pressman reakciója is a Horthy-vitára

2023. szeptember 05. 19:28

Nem bírta ki az amerikai nagykövet, korábban 1956, most Horthy Miklós kapcsán szólalt meg.

2023. szeptember 05. 19:28
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Horthy-sír koszorúzásán vett részt Lázár János. A miniszter az átadón arról is beszélt, hogy Horthy szerinte ha valami, „akkor három dolog:

kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezzel kapcsolatban szólalt most meg az X (korábban Twitter) közösségi platformon David Pressman. Az amerikai nagykövet azt írta: 

Horthy Miklós bűnrészes volt a magyarországi zsidó lakosság lemészárlásában a holokauszt idején. 

Az Egyesült Államokat aggasztja, hogy az Orbán-kormány egyik magas rangú tisztviselője részt vesz a brutális örökség rehabilitálására és népszerűsítésére irányuló erőfeszítésekben„

Nem ez az első eset

David Pressman nem először nyilvánul meg a magyar történelemmel kapcsolatos kérdésekben. Legutóbb az 1956-os forradalom kapcsán üzent az amerikai nagykövet, akkor az orosz-ukrán háborúval vonta párhuzamba a szovjetellenes forradalmat. Érdemes megemlíteni, hogy az október 23-i üzenetében Pressman egy szót sem szólt arról, hogy korábbi ígéretei ellenére az Egyesült Államok akkor magára hagyta Magyarországot, így lehetővé téve a szovjetek brutális megtorlását. 

(Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vágvölgyi Gergely

Mandiner

Idézőjel

Amikor legutóbb „Ruszkik haza” kampányt folytattunk, Amerika mélyen hallgatni méltóztatott.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béka
2023. szeptember 06. 15:44
Horthy M kormányzása alatt az un.zsidoság vallási hova tartozást jelentett lehetőség volt a keresztény hitre való áttérésre a faji alapon törtenő megkülönböztetést a németek erőltették és a nyilasok is ezt vették át.
B_kanya
2023. szeptember 06. 15:37
"salamonhiihii-2 2023. szeptember 06. 07:55 Nagy politikuSS ez a Viktor egyszerre több faszt is tud szopni" Höhöh, az anál és orálfixált, látens buzi czippelferi - mint legnagyobb kretén - még mindig leghosszabban bizonygatja, miért kretén.
Onurisz
2023. szeptember 06. 11:45
A magam részéről nem vagyok Horthy-rajongó, de az azért mégis túlzás, hogy egy amerikai nagykövet értelmezze számunkra Horthy Miklóst. Az ilyesmit még a 'szovjetek' is rábízták a helytartóikra.
sagirdilsiz-2
2023. szeptember 06. 09:23
George Busht legalább egy bíróság beírta a "csúnyák" könyvibe, mást nem tehetett, mert az ENSZ szerint nem kóser.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!