Laár András kitálalt: ezért hagyta ott a L’art pour l’art Társulatot!

2023. augusztus 20. 12:12

A KFT-ben azonban addig zenélnek együtt, amíg mozog a kezük és föl tudnak állni a színpadra.

2023. augusztus 20. 12:12

„Nem a döntés volt nehéz, hanem annak a meghatározása, hogy ezt mikor tegyem meg” – válaszolta Laár András a Blikknek arra a kérdésére, hogy nehéz döntés volt-e elhagyni a L’art pour l’art Társulatot. A művész tudta, a kilépés azt is jelenti, hogy a társulat a megszokott formájában nem tud tovább működni, ezáltal pedig nemcsak maga alól, hanem a többiek alól is kihúzza a talajt, amit nem szeretett volna megtenni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Emiatt hosszú éveken keresztül maradt, holott már nagyon el akart volna menni. 

Miután a Covid-időszak két év után lecsengett, azt érezte, már nem őt terheli a felelősség, hogy a jövőben tovább tud-e működni a társulat vagy sem. S azért lépett ki, mert ellentmondás volt a társulat elvárásai és az ő munkája között. Laár ugyanis több projektben is benne van, és gyakran előfordult, hogy másra kellett az idő, ez pedig folyamatos konfliktust eredményezett. 

„A KFT zenekar és a L’art pour l’art Társulat menedzserei között éveken keresztül ment az alkudozás, hogy épp melyik fellépésen tudok ott lenni és melyiket kell kihagynom. Ez nagyon megterhelő volt, de most már túl vagyok ezen a problémán, és senkire nem haragszom. Viszont a társulat tagjaival már nem igazán tartom a kapcsolatot” – mondta el.

A KFT-ben azonban addig zenélnek együtt, amíg mozog a kezük és föl tudnak állni a színpadra. 

Már nincsenek nagy céljaik, de talán épp ez az igazi beteljesülés, hogy adnak egy jó koncertet, és látják, hogy kíváncsiak rájuk az emberek – közölte Laár. Az együttes tagjai gyakran mondják egymásnak, hogy ez olyan mint egy házasság, csak nincs benne könnyítésnek a szex. „Negyvenkét év alatt már mindenféle leosztásban haragudtunk egymásra, de a zenekar, mint egy közös cél, mindig ott lebegett a szemünk előtt – fogalmazott a művész.

Nyitókép: MTI / Kallos Bea

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2023. december 01. 10:53
Nem kellene erőltetni azt a szar zenét
Wolfram004
2023. augusztus 22. 00:12
Az a Laár egy intelligens, szimpatikus, egyenes ember, talán azért tud megmaradni a puhatestű bornaival egy bandában, mert az ellentétek vonzzák egymást. Sötétség nélkül nincs fény se.
survivor
2023. augusztus 20. 17:23
"Párduc, oroszlán, gorilla, makákóóóóó..."
Silcon
2023. augusztus 20. 16:39
Reklám a '90-es évekből: Ha azt hallja, hogy KFT, akkor ugye a zenekar jut az eszébe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!