Még a 24.hu szerint is „nehezen hihető” Karácsonyék adománygyűjtős magyarázata

2023. július 02. 12:40

Tovább gyűrűzik az ellenzék külföldi kampánytámogatási botránya – élén a városvezető nevével fémjelzett 99 Mozgalom körül.

2023. július 02. 12:40
null

Szerzők: Bokor Gábor, Nagy Gábor

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, a Nemzeti Információs Központ feloldotta a 2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról szóló titkosszolgálati jelentés titkosítását. Ebből – mások mellett – kiderült, hogy euróban, angol fontban és forintban több mint

500 millió forint érkezett a Karácsony Gergely nevével fémjelzett Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számlájára

2021 augusztusa és 2022 szeptembere között. Befizetőként a mozgalom hivatalos képviselője, Perjés Gábor azonosítható, aki a számla felett önállóan rendelkezik.

Perjés tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be erre a számlára. A tranzakciók nagyobb része valutában történt. 457 millió készpénzben „érkezett”; 126 milliót pedig a választások után utaltak. Tizenhárom alkalommal, több mint 10 millió forintos tranzakció teljesült, öt esetben pedig az utalások mértéke meghaladta az ötvenmillió forintot is!

Mit tudtunk a 99 Mozgalomról a titkosítás előtt?

Épp egy éve írtunk a 99 Mozgalomról, mégpedig az egyesület közhasznúsági melléklete alapján, mivel a Mandiner.hu azt megelőzően több alkalommal is megpróbálta kideríteni, mekkora forrás állt Karácsony Gergelyék rendelkezésére az ellenzéki előválasztási kampányban.

Emlékezetes, mikor a főpolgármester visszalépett hódmezővásárhelyi kollégája, Márki-Zay Péter javára, a kampánybüdzsét firtató újságírói kérdésekre Karácsony úgy reagált: „Az a pénz, amit elköltöttem az előválasztási kampányban, azt a politikát építette az első fordulóban, amit képviseltem. És most azért vagyok itt, hogy ezt a politikát, annak stafétáját átadjam valakinek, akiről tudom, hogy el is fog vele jutni a célba.”

Márki-Zay maga egy félmilliárdos költségvetést említett; azonban érdekes volt már ekkor látni Kerényi György, az MSZP korábbi kommunikációs igazgatójának írását, melyben azt írta: „aki beletett több száz millió forintot Karácsony kampányába, az nem arra adta, hogy visszalépjen.

Megpróbáltuk nyilatkozatra bírni Karácsonyék mozgalmát

Hiába többszöri próbálkozásunk – ezen idő alatt kiderítettük: a 99 Mozgalom telefonos elérhetősége megegyezett a Párbeszéd kapcsolattartási telefonszámával –, az egyesületből csupán ennyit tudtunk kihúzni, hogy a „nyilvánosság, valamint az átláthatóság érdekében be kell számolniuk az adományok felhasználásáról a 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 5. § 3) bekezdés szerint. Ez határidőre meg fog történni a 99 Mozgalom honlapján”. Nem így történt, sőt, az oldal ma már nem is érhető el.

A Fővárosi Önkormányzatot is kerestük az ügyben

A Fővárosi Önkormányzat pedig azt írta megkeresésünkre, hogy a politikus kampányát és az előválasztást a 99 Mozgalom és a miniszterelnök-jelöltet támogató pártok finanszírozták. „A kampányköltéseket a törvényben előírt határidőig nyilvánosságra hozzuk, a jövő héten a 99 Mozgalom költései a mozgalom honlapján – szintén a jogszabályokban előírtaknak megfelelően – nyilvánosak lesznek” – tették hozzá. Nem lettek.

Végül csak „kiderült”, hogy első körben (2021. 06.21. és 2021. 12. 31. között) tekintélyes mínusszal zárta első (nem teljes) évét az egyesület:

Legfrissebb beszámolója (2022. 01. 01. és 2022. 12. 31. között) viszont arra enged következtetni, hogy már sikeres esztendőt tudhat maga mögött az egyesület:

  • 390 millió 23 ezer forintot összbevételként,
  • 367 millió 365 ezer forintot kiadásként könyveltek el.
  • A 99 Mozgalom 22 millió 658 ezer forintos adózott eredménnyel zárt.

Mit mondtak Karácsonyék a titkosítás feloldása után?

Hogy a fenti összegek miként álltak össze, arról egészen a titkosítás feloldásáig nem lehetett tudni. A titkosszolgálati jelentés napvilágra kerülését követően megszólalt a városvezető: úgy véli, a 99 Mozgalom „a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat. Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban. Nagy titkosszolgálati akciót igazán nem igényel. De azt még a titkosszolgálati jelentés is rögzíti, hogy az adományok között dollár nem volt. Igaz, rubel se”.

A legutóbbi Fővárosi Közgyűlésen pedig – ahol a kormánypártok vizsgálóbizottságot akartak felállítani az ügy feltárása érdekében –

De Perjés Gábor is megszólalt: az egyesület „a bankkártyás és átutalással történő adománygyűjtés mellett a 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. §-a szerint, zárt adománygyűjtő láda útján is gyűjtött folyamatosan mikroadományokat. A zárt adománygyűjtő láda rendszeres felnyitását követően annak tartalmát a jogszabályi követelményekkel összhangban az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára”írta a HVG-nek.

Fidesz-KDNP: Karácsony viselkedése „minimum gyanút keltő”

Arra tehát egyikük sem tért ki, miért valutában érkeztek az adományok. Mindenesetre a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azt írta közösségi oldalán, hogy írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, illetve a pénzügyminiszterhez „Karácsony Gergely pénzmosási botrányával kapcsolatban”.

Fogja a fejét a baloldali sajtó: igazat mond-e Karácsony?

Még a kormánypártisággal egyáltalán nem vádolható 24.hu is hosszú elemzést közölt a városvezetőhöz is köthető botrányról. A cikk szerzője szerint „a 99 Mozgalom tevékenysége jelenleg nem jogkövetkezményekkel járó törvénytelenségek miatt, hanem politikai okokból kényelmetlen. Merthogy

a hallgatás, a meg nem magyarázott bevételek pedig a főpolgármester szavahihetőségét kezdik ki. Ha ez a történet nem lesz lekerekítve, az munícióként szolgálhat Karácsony ellen a Fidesz propagandagépezete számára a jövő évi önkormányzati választás előtt”.

Képernyőkép: 24.hu kapcsolódó cikke
Képernyőkép: 24.hu kapcsolódó cikke

Érdekesség, hogy épp a 24 veti fel azt is, hogy például a fentebb jelzett 263 millió forintos bevétel azt jelenti, hogy

a 99 Mozgalom kétszer annyi adományt gyűjtött össze 2021. június 21. és 2021. december 31. között, mint a nagyobbik kormánypárt egész évben.

A baloldali lap összesítése szerint egyébként az országgyűlési voksolásokra összeálló ellenzéki pártok (Jobbik-Konzervatívok, DK, MSZP, LMP, Párbeszéd – A Zöldek Pártja, valamint a Momentum) 2021-ben összesen gyűjtött 459 millió forintot kalapoztak össze.

Ám a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület tavalyi, 390 milliós bevétele igencsak megközelíti az ellenzéki koalíció 458 milliós bevételét, mégpedig úgy, hogy „ebben az évben már nem volt aktív a szervezet”.

Slamasztikában az ellenzék, levelet kapott Bajnai Gordon

A Nemzeti Információs Központ által jegyzett jelentésből kiderült az is:

az Action for Democracy nevű amerikai szervezet összesen 3,176 milliárd forintot utalt Magyarországra az országgyűlési választás kampányában,

amelynek nagy része – 1,84 milliárd forint – Márki-Zay Péter mozgalmához, a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) került.

A dokumentum alapján az amerikai támogatások „végső kedvezményezettje, illetve magyarországi elosztóközpontjai” a DatAdat-cégcsoport és az Oraculum 2000 Kft. voltak. A két cég összesen 3,55 milliárd forintot költött el a kampányban.

Az ügyben a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok mellett a NAV is vizsgálatot indított költségvetési csalás gyanújával, az Állami Számvevőszék pedig a napokban nyilvánosságra került információk szerint több mint 3 milliárd forintos büntetést szabna ki a hat ellenzéki pártra tiltott pártfinanszírozás miatt.

Az ÁSZ friss becslése alapján nagyjából 1,7 milliárd forintnyi külföldi támogatás érkezett a MMM-en keresztül az ellenzéki pártok kampányára a tavalyi választások előtt.

Gyöngyösi Márton a fentiek miatt levelet írt Bajnai Gordonnak. Mint jelezte, azért szólította meg az egykori kormányfőt, „hogy választ kapok az ÁSZ úgynevezett »jelentéstervezetével« kapcsolatban felmerült kérdésekre, amely dokumentumban számos alkalommal említik a Te és a munkatársaid nevét”.

A Jobbik-Konzervatívok vezetője azzal folytatta, hogy sem ő, sem pártja nem vett részt az amerikai pénzgyűjtésben, és „az azt az Amerikai Egyesült Államokban lebonyolító szervezetekkel sincs kapcsolatunk (és nem is volt) szeretnénk legalább most tisztán látni”. Megjegyezte, nincs információjuk azokról a cégekről, amelyek ezekből az adományokból megbízásokat kaptak, „mivel mi ilyen megbízást nem adtunk, és ezen tevékenységek kedvezményezettjei se voltunk”.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. július 04. 08:52
https://cdn.mandiner.hu/2023/07/-PPMjwDqcFKPlksgCliWM1M_mQWlLciHAvwmSlylIi0/fill/850/478/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2YTM4NDZiMmQ2OTQ0ODlhMzg2YTYzNmRlZmU1Y2Rj.jpg
FeketeFehér
2023. július 02. 16:10
Én a délutáni kávémat kortyolgatva nézem, ahogy fideszes szardarabok szétverik a fideszes mandiner fideszes kommentfalát. :)))
Ghwelimer
2023. július 02. 15:52
Tovább gyűrűzik az ellenzék külföldi kampánytámogatási botránya – élén a városvezető nevével fémjelzett 99 Mozgalom körül. -------------------------- 1. Gyűrűz? Bullshit hang z-vel! A gyűrű és a gyűr etimológiája bizonylosza, de igenstak az indogermán ger stumától eredne, ahogy gei is. De ide rakta volna az uer, ör stumától az örönkel hang. Mívelnek? Ilyen hang nem van, vagyis az a művel. A magyarnak örökni igéje van. Az uer stuma magyaros formája, de az uer stumája az uei(íj) stuma az ör stuma, ezekből a hangok: öröng, öröngel, örjít, örjed, örjöng, örer, örerel, öresz, öreszt, öresztel, örbel, örökni(ige), öröm, ördu... Így a wirken magyarul örökni, vagy örekni, ez mondjuk, ahogy az árda örök(ige) és így öröka. Öröktől: -örökni ige -öröka naknév -öröku főnév -örökma Így olyan hang, hogy gép nem van, ez egy jevevényhang, ősmagyarul, magyarul azt mondjuk, hogy örökma vagy örökmány. Az árda is örjed, de magyarul azt mondjuk a Wirtschaftra, hogy örjedés, ahogy a cikkek örjednek, germán wreiden ige. A gazda etimológiája bizonylosza, rakni volna a germán Gast-tól, de sokkal inkább rakni van az örjed ige, ahogy a cikkek örjednek, de inkább az árdára mondjuk. Az uer stumából ered az ördu, az ördöng is, ez örjed az árdában, ő örök, egy árnjy, egy erjeszja, ahogy Kirgen árnyunk, ahé örjed, örjöng. A háború hang egy pógári hang, habár az indogermán kuep stumától ered. De ez a hang szelentja a pogárit és antsót, a perspektíva más, a háborúnál, olyan libcsi ideológiai hang, ahogy a forradalom. Magyarul azt mondjuk, hogy öreszu, az uer stumától, sz-vel, ahogy War, vagy wirren. Így nem katona van, az a libcsi, hanem öreszor, ennek az öreszornak az árnyja, az erjeszjája az ördu, a démon, Kirgen ördu. 2.Nem ellen, hanem alna vagy anta. Vég? A vég egy szleng hang, úgy ahogy annyi ahogy a kampec a kampótól. A vég az uei, íj stumától ered, ahogy az ín is. Etimológiája így problémás, hisz a magyaros hang az í, ahogy ín és íniog, vagy ébely, éber, imboly. A vég így szleng, így magyarul azt mondjuk, hogy anatt:A mi az ana, nu, ni kurka, korcs formája, ahogy az újkurdinnen, a perzsa-zazaki na ni, nu lesz me,eme az újkurdinnen. A perzsa-zazaki na-ni-nu az indgoermán ana, ez a magyarnak innen a domináns: hwannan, a honnan, ennan, az onnan, az enek a nak-nek, ír aig-icc, nach-noch, nál, és az ut-ana. És így nincs mint se,hwa-ho-ha-val kell mondani a hangokat. De lássuk dungelyen(nem tengely, germán hang, a dung stumától,nem teng): e---o---o---a. Az a vahn tova, ez az indogermán na-nu-ni-vel, ana a domináns a magyarnak innen. Az ana-ra rakód a to, vagyis az itt to részje mondjuk, rakód: anatt, anato. Anatt így: Ende, Ant, Ent. Anatt: anatt bei, nál is, anatt: weg is, anattregyni(widerlegen) E-vel lehet ahogy enett Kopf is, hisz az e van, anatt az Ende. De az etimológia bizonylosz, hisz a va-vá, ve-vé stumától is duadna vanni egy hang indogermán gho-val, így volna vé gho(engem, téged, japán go is ez volna). De az anto is maradni duad, ahogy a vé gho is, is volna mondani: ana to vé gho is. Verseny? A hang etimológiája nem rakta, bizonylosz,de nagy a sansz, hogy a latin versus hangtól ered, ígyhát ez egy értelmetlenségi polkorrekt libernyák hang. Nem a ver-től van, hanem a versustól. De rakjuk ezt? Nekem ilyen hangem nem van , én ilyet nem teszem, libcsi-kapcsi hang, olyan ahogy az ellenség is. De van nekünk fáj hangunk, stumánk,ettől az ősmagyar volt a fájogda, a Fehde, a fight. Én csak ősmagyarul rakom magamat regyni, beszélni, antsóhogy nem, hisz én azt akarom mondani, hogy fájogda. A verseny hangot nem ismerem, bullshit, dúrgerni kell, libcsi hang. Ez áll az ellenség hangra is. Hát vahn fáj stumánk, germán fei, úgyhogy fájand az ősmagyar, nekem csak ez van. Ígyhát a fáj-tól: fájogda, fájand és nem fájdalom, hanem fájma. 3.Nem föld, az ö magyarlosza, hanem feld, vagy fold. De a magyar ide azt mondja, hogy erda, az erda az er stumától ered, ahogy ered, az erda az ered. Az erda az ered az er stuma flektált formájától, az árdától, ahogy az erjeszják, az árnyak. 4. Támogat helyett rekk. Tart? Mutat? A tart németizmus, halten, de a tart az indogermán dar stumától ered. A mutat egy jevevényhang, balti-szláv muj-tól, motat. Magyarul a ra és re stumától, a rak flektált formájától mondjuk, hogy rekkni. Ha rekkem a karut, úgy az rekkett lesz, vagyis gerade, így ez a wofür halten is, így racionális. Mondjuk azt: raktának rekkem, nem jónak tartom. Ha a karut rekkem így zeigt, és a nak raktányval(rektion) wofür halten. Ezt a hangot mondjuk a bullshit jelentés helyett is, ana máshol regu. Ha rekk, úgy racionálisan bedeutet. Ez a hang van a segít helyett is, ana jevevényhang, árja-iráni sanknoti, sociti. Ha rekkés van, úgy raktává rakás, egyenesítés, vagyis így támogatunk mást, a rejku így rekk.A rekk-rak egy flektált o-s formája a rokon. Vagyis: rekkni nak rekkni ra rekkné thé De ezt a hangot mondjuk a jevevényhang, vagy libcsi hang, a kutat helyett is, ana etimológiája bizonylosz, van duadnia ku stumától, ahogy kút, germán kút, vagy a szláv kutati. De magyarul a studieren, evaulieren a rekkni hang. Irány? Az irány etimológiája bizonylosz. Dubb stuma is duadni van itt, ahogy az er stuma egy kurka, korcs formája, vagy az uer, ör-ir egy formája, vagy talán az ar stuma, vagyis a ra és re stuma. Ha az irány az arány, úgy volna az ar stumától. Az arány így annyi ahogy nakrekkni, vagyis a-ran-ja, a ra és re ana-val, ranni, vagyis az ősmagyar machen hang. De sokkal inkább rakni van a ra és re stumától, a rak stumától a raktajang. A raku egynek innen Reihe és Weg is, hisz racionális, ahogy mondjuk: a rakta rakuja.Ha valana így racionális, vagyis líneráris, úgy rakta, raktajang. De ha rekkem a karut úgy raktajangot rekkem. Így magyarul a Kompass az a raktajangrekkár. 5.Az él bizonylosz etimológiájú hang. Igenstak magyar vagyis germán duad vanni, de izolált hang, és így antsó formája is van. Van a német Ahle, ez a gót éla, a góttól a balitina vált ilens, ettől a vogulnak innen az ilem ígyhát a vogul hang nem fingár, hanem germán. De az él hangnak van itt egy másik formája is az ár, de ezt dúrgerni, stak egy ár maradhat, a domináns ár, az er stumától. Az ár, ahogy boreró dúrna, tű az árja árá. Az él és az ár hangok így egyek, de dúrgerni. Van logikusabb, magyarosabb hang:germán borda, germán brazda, a barzda, így magyar hang, ahogy a borona, a boronka az igaz steil, a boróka, a borjú, a bárd, a borz, a borzong, a berzeng, a germán borosta,boroma, nem perem, a borni borekni... A boros hang is rakta valna. 6.Város? Ha a vár őr formája is van, az uer stumától, úgy őru vagy őrda. Figyel? Figyelmezetet? Az etimológia bizonylosza, volna a fi stumától is, ahogy spitz, vagy a spahen stumától. Nem van rakni. De sokkal inkább rakni van az uer stuma, ennek magyaros formája az őr, a vár már nem, így az őred. Az uer stuma rakórekkésje a wahrnehmen, így helyettje a figyel: őrjni, van kausatív-presenz jank: őrjni:wahrnehmen őred: warten őrt: schützen, t-vel őru: nem vár őrda: nem várda őrjedni: sich kümmern őrnyni: warnen órnya, őrnyung És így a hülye bullshit hang figyelmeztet helyett, ahol a z bullshit, és ma-ra, és tat is, sokkal egyrakásúbb, rakni vanóbb: őrnyni. Van nekünk az uer stumánk, erre a presenz ana, ahogy va, és a kausatív-presenz ja, így rakód őrnyni. Főnévnek innen volna az őrnya a Warnung és az őrnyó az outpost. 7.Vezető? Ez a hang igen szlávos, az uegh stuma magyaros formája uh stuma. De a magyarnak rejku vahn és regerda, így a hangok: rakó, raktár, rengyár, rektár, regény. 8. Fém? Ez a hangot dúrgerni kell, hisz a fény nem magyar hang. Fény? Szín? Ez nem stumanyelv részje, ezek jevevényekhangok. A szín a görög scéné-től ered, ez egy a színnel, ahogy Scheune, és egy a színnel, ahogy Bühne, és így Farbe is, a német scheinen rokonja. A fény is görögös, a görög pheino, feino hang. A két hang így nem a stumnyelv részje, ezekre nem lehet rakni, így nem rakuk. A stumanyelv részje a bol stuma, ettől a hangtól a bolonda(naknév) és a bolda, ahogy germán bleida. Ezeket a hangokat rakni kell, hisz a bolonda és bolda nakneveket is rakni kell, ezek dicső hangok, illumináltak. A bolda az, ha Kirgen fejet nyakról metsz. A Licht hang rakód a bol stumától ja kausatív-presenz-possesívvel: bolja. A Farbe az indogermán au-val, va-vá: bolva. A hang raktább így a villog hlyett, ana lenne bolonkni is, ahogy blinken: - bolja - boljat - bolva - bolonda(naknév) - bolond(ige) - bolont (ige) A bolonda hang raktább hang így ahogy a szőke. A bolonda így a blond is, és így azt modjuk: bolonda dühor, vagyis flava bestia. A dühor a düh-doh stumából ered, a Tier, vagy dőre, de duad vanni dühor is. 9.Név?Nevez? Bullshit hang z-vel! A hang így is rakta volna, ha a grammatika rekkint rakjuk, vagyis azt, hogy ana-va. De lássuk dungelyen(nem tengely, germán hang, a dung stumától,nem teng): e---o---o---a. ena-ona-ana em-om-am el-(ol?)-al Az ol bizonylosz, hogy ide vagy indogermán ueid. Ha a latin emó, , m-vel úgy igenstak rakni van. Így amal, árja ámíti, így rakni duad, ahogy dúrongani. Vagyis: emel-omol-amal. De a név hang igesntak egy kurka, korcs hang a nama-tól. A nama két partikeltől rakód a fenti ana és a ma partikel, így rakód Name, inkább Nama. Ha me-vel mondem a hangot, úgy azt mondem, hogy ana me, így az enyém, mondani volna, hogy mányni, erinnern. Az anamál ott az a, rekkem, hogy a-na, na, és erre a ma, újra rekkem így. A nema stak az újkúrdnál vált név-vé, de a név gramamtikailag rakni volna, hogy ana-va, ana-ve. Így főnévhént nama volna rakta hang, ettől az ige rakód egy újabb ana-ona-val, ahogy anaman, erre rakód egy kausatív-presenz ja, io, így rakód a hang anamányni, anamányem, nennen volna ez így. 10. Körül? Inkább omtoal. Vég? A vég egy szleng hang, úgy ahogy annyi ahogy a kampec a kampótól. A vég az uei, íj stumától ered, ahogy az ín is. Etimológiája így problémás, hisz a magyaros hang az í, ahogy ín és íniog, vagy ébely, éber, imboly. A vég így szleng, így magyarul azt mondjuk, hogy anatt:A mi az ana, nu, ni kurka, korcs formája, ahogy az újkurdnak innen, a perzsa-zazaki na ni, nu lesz me,eme az újkurdinnen. A perzsa-zazaki na-ni-nu az indgoermán ana, ez a magyarnak innen a domináns: hwannan, a honnan, ennan, az onnan, az enek a nak-nek, ír aig-icc, nach-noch, nál, és az ut-ana. És így nincs mint se,hwa-ho-ha-val kell mondani a hangokat. De lássuk dungelyen(nem tengely, germán hang, a dung stumától,nem teng): e---o---o---a. Az a van tova, ez az indogermán na-nu-ni-vel, ana a domináns a magyarnak innen. Az ana-ra rakód a to, vagyis az itt to részje mondjuk, rakód: anatt, anato. Anatt így: Ende, Ant, Ent. Anatt: anatt bei, nál is, anatt: weg is, anattregyni(widerlegen) E-vel volna ahogy enett Kopf is, hisz az e vahn, anatt az Ende. De az etimológia bizonylosz, hisz a va-vá, ve-vé stumától is duadna vanni egy hang indogermán gho-val, így volna vé gho(engem, téged, japán go is ez volna). De az anto is maradni duad, ahogy a vé gho is, is volna mondani: ana to vé gho is. De lássuk dungelyen(nem tengely, germán hang, a dung stumától,nem teng): e---o---o---a. ena-ona-ana em-om-am el-(ol?)-al Az ol bizonylosz, hogy ide vagy indogermán ueid. Ha a latin emó, ahogy empty az e-től ered, m-vel úgy igenstak rakni duad. Így amal, árja ámíti, így rakni duad, ahogy dúrongani. Vagyis: emel-omol-amal. Vagyis: az om-val rekkem oldalt, to partikelvel, ahogy ott, hogy ott és az al-val, hogy überall. 11.Mozog? Az etimológiája bizonylosz. A magyarnak innen a mo-s stumák az indogermán meu, ahogy mond, mormol, mokkan...és a mo, ahogy moha, modár, nem mocsár, mos....A mozogduadna vanni úgy, ahogy az angol-latin mowe, a mei-mau stumából, ahogy menni is. De sokkal magyarosabb volna ide és máshová az er stuma, ahogy itt az ereg hang:: er(nem ér)-ered-erda-eredva(erdő)-erny-ernya-ernyed-ernyeszt-ernyesztu-erjed-eron(rohan)-erő-... és az ár flektált formája. G-vel a hang az ereg, to-val ereget vagy eregto. Ahogy: er-ed er-je er-je-sz er-je-ed er-eg er-eg-to. De lássuk dungelyen(nem tengely, germán hang, a dung stumától,nem teng): e---o---o---a. ena-ona-ana em-om-am el-(ol?)-al Az ol bizonylosz, hogy ide vagy indogermán ueid. Ha a latin emó, ahogy empty az e-től ered, m-vel úgy igenstak rakni duad. Így amal, árja ámíti, így rakni duad, ahogy dúrongani. Vagyis: emel-omol-amal.
LancelotDuLac
2023. július 02. 14:45
"Ilyen volt belülről az ellenzéki kampány összeomlása " ( Direkt36 2022. május 17.) "...már Bő fél évvel korábban, az előválasztás előtt 2021 tavaszán még úgy látszott, hogy az előválasztásnak nem lesz valódi tétje, és az ellenzéki pártok háttéralkui döntik majd el az eredményt. A pártok egy része ekkor Karácsony Gergely!!! kezdeményezésére tárgyalásokat kezdett arról, hogy miként tudnák ellensúlyozni a DK erejét a közelgő előválasztásokon. A titkos tárgyalások egy részéhez Szabó Gábor, a Jobbik választmányi elnöke, korábbi pártigazgatója biztosította a helyszínt, ahol a Jobbik, az MSZP, a Karácsony mögött álló Párbeszéd és a Momentum képviselői jelentek meg.... " ....Azért vagyunk itt, hogy ne Dobrev Klára legyen a jelölt” – mondta ki nyíltan az egyik összejövetelen Szabó, akinek egy másik mondata a pártvezetők körében később szállóigévé is vált: „A DK mandátumait népességszabályozás alá kell vetni.... Ezek főként arról szóltak, hogy ki hogyan lép vissza a másik javára a különböző választókerületekben. Emellett téma volt a miniszterelnök-jelölti versengés is, és Karácsonyék arra számítottak a tárgyalások alapján, hogy Jakab és a Momentumot vezető Fekete-Győr András az előválasztás második fordulója előtt a főpolgármestert fogják támogatni Dobrev ellenében. Ekkoriban ugyanis szinte mindenki biztosra vette, hogy Karácsony lesz a végső győztes, végül azonban semmi sem az eredeti tervek szerint alakult....." ERGO: SEMMILYEN MÓDON NEM VETTÉK FIGYELEMBE AZ ELLENZÉKI VÁLASZTÓK AKARATÁT!!!!! A MÁSODIK HELYEZETT KARÁCSONY A JÓVAL GYENGÉBB, KISEBB TÁMOGATOTTSÁGÚ HARMADIK HELYEZETT JAVÁRA LÉPETT VISSZA!!! Akinek a szellemi képességeit erősen kétségbe lehet vonni. Végeredmény: orbitális vereség!! Vagyis ők, nem a legjobb és legtámogatottabb jelöltet akarták kiállítani Orbánnal szemben, mert nem Orbán volt nekik az ellenfél, hanem Gyurcsány! Karácsony visszalépése azért is volt gusztustalan, mert ő nem bukott semmit - ellentétben azzal az összefogással, amelyik nagyon jól szerepelt 2019-ben (Gyurcsánnyal együtt!!!!) Sőt nekik köszönhette a főpolgármesteri címet is. Tehát az sem igaz, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni! Dobrev dacára, hogy Gyurcsány felesége, dehonesztáló vereséget mért a többire, még Karácsonyra is, aki jelentős politikai és helyzeti előnnyel indult, mint főpolgármester. "A DatAdat Professional Kft. számlaforgalmi adatainak vizsgálata alapján a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület összesen több, mint 616,5 millió forint értékben rendelt meg szolgáltatást a cégtől. A SZÓBAN FORGÓ MEGRENDELÉSEK KILENCVEN SZÁZALÉKA KARÁCSONY GERGELY MINISZTERELNÖK-JELÖLTI VISSZALÉPÉSÉT KÖVETŐEN REALIZÁLÓDOTT!!!! Ez volt az ára Karácsony visszalépésének!! és az a 180 ezer "új szavazó " akik a semmiből kerültek oda, aztán "eltűntek " A DATADAT adatbázisából! került a második forduló győzteséhez MZP-hez!! ERGO: megvették az előválasztást. átverték az ellenzéki szavazókat. "A megrendelések fedezetét a mozgalom saját forrásból biztosította. A mozgalom számlájára egyetlen befizetőként Perjés Gábor azonosítható, aki a számla felett önállóan rendelkezik". (Mandiner) AZ ELŐVÁLASZTÁS TISZTASÁGÁRA: Magyar György az MMM elnöki tagja A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi és alapító tagja vigyázott Hát nem furcsa, Hogy MZP "nyerte" az előválasztást?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!