Beengedjünk-e minden lövést, ami a kapunkra jön?

2023. március 16. 17:54

A diósgyőri hálóőr mindenesetre arra gondolhatott: az első félidőben kaptam két gólt, most még itt a szünetben is meg akarnak alázni.

2023. március 16. 17:54
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

„A hétfői MTK-Diósgyőr, másodosztályú labdarúgó-mérkőzés szünetében olyasmi történt, ami megmozgatta a fél országot. Sosem lehet tudni, mi válik üggyé, mire csap le éhesen a közvélemény; de amikorra eldöntöttem, hogy a kis színes hírről írok pár sort, addigra az internetes honlapokat, közösségi oldalakat, a média különböző felületeit elárasztották a témával kapcsolatos bejegyzések. Még mondja valaki, hogy a focinak nincs társadalmi mozgósító ereje.

A második félidő előtti kezdőrúgást egy tízéves kisfiú kapta a születésnapjára. (Van ilyen, én is vettem a fiamnak a huszadikra a Siófok-DVTK meccsre 2021 nyarán.) Csakhogy por került a gépezetbe, a hazai játékosok felbíztatták a kissrácot, hogy ne érje be a kezdőrúgással (amire az üzlet köttetett), hanem bónuszként vezesse rá az ellenfél kapujára a labdát, és rúgjon gólt. Énok lelkesen nekivágott, ám nem elég erős és nem kellően meghelyezett lövését a diósgyőri kapus kivédte. Természetesen egy futballista nem ismer elveszett labdát, Énok utána futott, még egyszer próbálkozott, de ekkor sem sikerült túljárnia a hálóőr eszén.

Első pillanatra tisztának látszik az eset: egy gyerek örömét elrontotta egy felnőtt, van-e ennél szomorúbb és szánalmasabb. Kicsit jobban megkapargatva kiderül, hogy mint szinte mindig, a dolog megítélése megosztóbb ennél. (Ha visszautalunk a cikk legelejére, eszünkbe juthat, hogy nem mindenki gondolja azt, amit Fábry Sándor vagy én, hiszen a DK-nak 14% körüli támogatottsága van.) Az egyik lap olvasói szavazásán például a kétharmad szerint be kellett volna engednie, de ezek szerint egyharmad a kapussal ért egyet. (És ami a legdurvább, hogy ez nem feltétlenül fedi le a kormánypárti kétharmadot, hanem egészen fura metszéspontokat produkál a társadalmon belül.) A diósgyőri portás mindenesetre arra gondolhatott: az első félidőben kaptam két gólt, most még itt a szünetben is meg akarnak alázni, egy tízéves kölyökkel rúgatnának gólt, na ne má’. Később persze megkövette a srácot, ajándékot is ígért neki. Hirtelen Énok vált a mainstream-mé.”

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. március 16. 20:28
Mordehai Karcsi,1848. A prli az prli. A dplomásprli az Értelmiségi. A futbalista nem az eszével keresi a kenyerét. Ezek szt. az edző se. Ő is focista volt. Nem labdarugó. Kuznyecov ,apád okosabb volt. Lehet ,hogy a szomszéd csinált. Mint a focikapust.
Búvár Kund
2023. március 16. 19:37
Teljesen egyetértek a poszt szerzőjével. Egy olyan csapat szurkolójaként, amelynek a szurkolói csöppet sem puszipajtások a diósgyőriekkel. Az mtk játékosok aljasok voltak, mert ilyesmire biztatták a kissrácot. Ha egy kezdőrúgást megvesz vki (én is kaptam már) lepasszolja a labdát a kedvencének (én Váczi Zolinak) oszt vége. Jobb helyeken a meccs végén megkapja a labdát a kedvenc csapata játékosainak aláírásával. Mai napig őrzöm 94-ből. Olyan aláírókkal, mint Pásztor Józsi, Baji Tomi, Csató Sanyi, Fodor Tibi, Mracskó Misi, Szarvas Jani, Árgyelán Jani, Váczi Zoli, Kulcsár Sanyi, Viorel Vancea stb..
zsanett-kúnrum
2023. március 16. 18:53
A félpalyát megfutni tízévesen az mar smafu, amúgy meg itt tartunk simán megmondják mindenkinek mi legyen a méjstrím
dave
2023. március 16. 18:50
Kicsit ez is túl van rugózás és utálom, amikor a mai korunk lenyomásával is hírt csinálnak, csak hogy legyen min hőbörögni.( egyébként Diósgyőri vagyok és az is maradok) Nézzetek rá a kapusra. Ugyanaz az elkényeztetett, új önérzetes gyerek, mint amelyikből ilyet nevelnek és most nem tudta bérúgni a labdát. Na bumm. Ilyeneket nevelünk, nevelnek a szülők és most minden hülye ezen csámcsog. Tükör!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!