Nyomoz a rendőrség, mert egy nyilaskeresztre hajazó szimbólum került fel Szálasi feleségének sírjára

2023. március 09. 21:57

A Farkasréti temetőben elhelyezett síron történt átalakításokat a Magyarelvű Mozgalom vezetője végezte el.

2023. március 09. 21:57
null

Tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a rendőrség, tudta meg azt rtl.hu.

Szálasi Ferenc özvegyének, Lucz Gizellának a sírjára még januárban került fel a „Szálasi Ferenc emlékére” felirat, a nyilas politikus fényképe, valamint egy nyilaskeresztre hasonlító szimbólum is a Farkasréti temetőben.

Ezeket az átalakításokat saját bevallása szerint a sír új rendelkezője, a Szálasit dicsőítő Magyarelvű Mozgalom vezetője végezte el, akit az rtl-nek sikerült megszólaltatnia.

Papp Tibor Károly azt mondta: semmi kifogásolhatót nem tett.

Az ügyben Karácsony Gergely – Kiss Ambruson, a helyettesén keresztül – úgy nyilatkozott, hogy a sírjelen a »Szálasi Ferenc emlékére« felirat” nemcsak nem illik oda, de közízlést is sérti.

Nyitóképünk illusztráció, forrás: MTI/Illyés Tibor

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 25. 18:10
Kapsz egy X-t
Welszibard
2023. március 10. 18:54
Engem például ennél sokkal jobban zavar, hogy az 1956-os forradalom ellen harcoló pufajkás Horn Gyufának szobrot állítottak. Ő hordta a guruló dollárokat Moszkvába annak idején.
NTLLK
2023. március 10. 14:32
Arrébb, a katona sírokon előfordul néhány érdekes formátum.
Esvány
2023. március 10. 13:49
"a Szálasi Ferenc emlékére felirat nemcsak nem illik oda, de közízlést is sérti." Máskor azt szoktátok mondani, hogy akinek ne tetszik, ne nézze. A közízlést sokkal inkább sérti, amikor Budapest központjában a Pride menet provokálja az ott élőket, vagy amikor Karányony főpolgármester-imitátor szivárványos zászlót tűz ki a Városházára, holott erről elfelejtette megkérdezni a budapesti polgárok véleményét. Ha coming-outolni akar, azt lehetőleg ne a munkahelyén tegye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!