„BRÉKING”: a Transparency International korrupciós indexén Magyarország négy helyet csúszott vissza

2023. január 31. 09:35

A civil szervezet fő megállapítása, hogy globálisan aggasztóan alacsony szintre esett vissza a közbizalom.

2023. január 31. 09:35
null

Megjelent a Transparency International nevű civil szervezet 2022-es korrupciós indexe. Az egyik fő megállapítás az, hogy globálisan aggasztóan alacsony szintre esett vissza a közbizalom. A cikkben a Bloomberg kitért arra, hogy az EU országai között Magyarország volt az utolsó, helyet cserélve Bulgáriával. 

A civil szervezet kutatása szerint Orbán Viktor vezetésével hazánk a 77. helyre csúszott vissza.

Az indoklás?

A magyar miniszterelnök kormányával szemben a civil szervezet leszögezte: jogállamisági és korrupciós kételyek miatt vizsgálódik az EU.

A civil szervezet – többek között – a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kapott támogatásokat. Soros üzelmeiről ide kattintva olvashat bővebben.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2023. február 01. 12:17
Meg kellene nézni a Transparency - módszertanát, - számításnál alkalmazott paramétereit, - számítási helyességét, és rögvest kiderülne, hol került be a csúsztatás: - hasraütésszerű, "civilek adta" adatok, - "becslés" "megbízható" szervezettől, - adott tételek figyelmen kívül hagyása vagy túlsúlyozása és így tovább. Ha szabad kezet adtok a módszertanban, értelmes ember ugyanazon helyzetből ellentétes értékelést is ki tud hozni. :-)
rókabácsi
2023. február 01. 08:47
ki fizeti ezt a szervezetet? a szerint sorol! a soros!
kikicsoda
2023. január 31. 17:15
OK. És az EU hányadik helyre csúszott?
KBA98
2023. január 31. 16:55
Ez szarfaszú múmia még mindig támadásban van? Hány gerinctelenen lényt fizetett már le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!