The New York Times: Putyin-párti vezetőt választottak újra Magyarországon

2022. április 04. 12:40

Az amerikai lap szerint Orbán hatalmát a média fölötti túlnyomó kontroll és az olcsó orosz energia alapozza meg.

2022. április 04. 12:40
null

Orbán Viktor nyerte a vasárnapi választást, a szavazatok 60 százalékos feldolgozottsága után már bejelentette győzelmét, így szerb kollégájához, Aleksandar Vucic-hoz hasonlóan továbbra is

hivatalban marad Európa két leginkább Kreml-barát vezetője

– írta a The New York Times.

A lap szerint a két politikus hatalmát a média fölötti túlnyomó kontroll és az olcsó orosz energia erősít meg, valamint, hogy kimaradnak Ukrajna háborújából. Orbán 2010 óta Magyarország miniszterelnöke, Európa leghosszabb ideig hivatalban lévő vezetője, zsinórban negyedszer nyert mandátumot, annak ellenére, hogy az ellenzék azzal vádolta, hogy

ő tette lehetővé az oroszok katonai támadását

– olvasható a cikkben.

„Olyan nagy győzelmet arattunk, hogy talán a Holdról is lehet látni, és minden bizonnyal Brüsszelből is” – mondta Orbán beszédében.

A The New York Times szerint az eredmények egyúttal megdöntötték Orbán politikai ellenségeinek reményét, hogy egy egységes ellenzéki tábor megtörheti az egyre tekintélyelvűbb Fidesz szorítását.

Nyitókép: Facebook

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoles
2022. április 04. 20:49
New York Times az amerikai Pravda.
confitür
2022. április 04. 20:02
Inkább ezerszer Putyin, mint egyszer Biden. Nem kÍvánunk sem illegális bevándorlást,sem LMBTQ elmebajt, sem európai egyesült államokat. Putyin ilyen marhaságokat sohasem követelt tőlünk, és nem is fog a jövőben sem. A New York Times helyett,pedig a Magyar Nemzetet olvassuk.
Saksafar
2022. április 04. 19:18
Megfogtátok a lényeget, gratulálok. Nálatok meg a hülyepártiak választottak elnököt maguknak?
polárüveg
2022. április 04. 19:10
Pénzért írt, önbecsapó kétbites vélemény. Ragyogóan alkalmas a saját elemző gondolkodás lezüllesztésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!