Kásler: Január elsejétől 30 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói bérek

2021. december 24. 14:45

Az emberi erőforrások minisztere karácsony alkalmából mondott köszönetet az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért.

2021. december 24. 14:45
null

A kormány Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban a miniszter az egészségügyi dolgozókhoz szólva azt mondta:

„Önök emberéleteket mentenek, türelemmel és alázattal próbálják enyhíteni a rászorulók fájdalmát. Szakértelmükkel segítik a betegek gyógyulását, elsőként érkeznek a bajbajutottakhoz, vagy éppen vigyázzák az újszülöttek egészséges fejlődését.”

Kásler Miklós kiemelte, hogy a magyar kormány 2010-től kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését. 2021. január elsején minden idők egyik legnagyobb mértékű orvosi béremelése lépett életbe Magyarországon. 

Ennek köszönhetően 2023-ra átlagosan 2,5-szeresére emelkedik az orvosok fizetése.

A szakdolgozói bérek január elsejétől 30 százalékkal emelkednek – ismertette. A miniszter köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, hogy a karácsonyi ünnepek alatt is kitartóan, alázattal, legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat és mindannyiuknak békés, áldott karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánt.

(MTI)

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. december 26. 10:57
Szerintem ezt elszúrta Kasler. Úgy tudtam korábban, hogy 21%, és a többi emelés meg 20. Semmi 30%-ról nem volt szó. Bukik megint Orbán, a saját ígéretét se tartja. Vagy a sajtó elírta.
Isten jobb keze
2021. december 24. 18:53
Gazdaságilag nagyon nehéz lesz kitermelni ennek a fene nagy pénz szórásnak sz alapjait! Senki nehidjeel, hogy mo-g gazdaságilag ennyire erős, és el is tudja viselni a gazdaság, hogy a választások előtt pár hónappal szó szerint mindenkit lefizet ilyen módon a kormány! Orbán tisztában van vele, valós érvekkel a követkrző választást nem fogja tudni megnyerni, ezért kénytelen a hatalma megtartása érdekében, eszetlen pénz szórasba kezdeni, szavazatot venni! Készűljünkfel egy államcsődre..
teklapavle
2021. december 24. 17:20
Orbán eladósítja az országot! Az energiaárakat miből tartja alacsonyan? Kína és Oroszország rabszolgájává teszi népünket! A béremelés pedig vajmi kevés az infláció mértékéhez képest. Horror árak a boltokban, megfizethetetlen lakásárak. Ez volna Orbán Úr sikeres országa?
Pelso j.
2021. december 24. 15:52
Nahát, de jó. Ugye van rá költségvetési fedezet, nem, mint az orvosékéra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!