Nyílt levél Novák Katalinnak

2021. szeptember 23. 15:31

Azt írta a minap, életszerűtlen a pedagógusok fizetésemelése.

2021. szeptember 23. 15:31
null
Marton-Ady Edina

„Kedves Novák Katalin,

lassan többször szólítom meg önt, mint bármely más politikust eddigi életemben. Azt írta a minap, életszerűtlen a pedagógusok fizetésemelése. Bevallom, valahogy beragadt ez a mondat, mosolyogva felötlik bennem, mikor cipőt vásárolok a gyerekeknek, mikor befizetem az ebédet, mikor hónap végén tologatom az összegeket, hogy még azért mindenre is jusson. Életszerűtlen, jut eszembe, amikor a lányomat, aki most másodikos, hazahozom délután négykor az iskolából, és ő fáradtan, nyolcévesen már rezignáltan előpakolja a tankönyveket, amikből még be kell fejezni a házi feladatot. Életszerűtlen, amikor az óvodába járó legkisebb gyermekem, úgy pattog ide-oda a megmaradt, kevéske, hősies óvodapedagógus keze között, mint egy tébolyult gumilabda. Életszerűtlen, amikor a felsős fiamat fénymásolt lapokból tanítják, hogy valóban legyen a kezükben érték, mert a NERes tankönyvekkel a Wc üres toalettpapír tartóját kellene maximum gazdagítani. Életszerűtlen, amikor már szeptemberben olyan fáradtak a bizonytalanságtól, a technikai háttér hiányától, a folyamatos bürokratikus, minősítgetéses vegzálástól a pedagógusok, hogy a mosolyra alig telik.

Életszerűtlen, hogy ön ilyen szavakat ki mer ejteni 2021 szeptemberében. Nem hiszem, hogy ebben az országban, egy bizonyos politikai kör és holdudvarán kívül, bárkinek is életszerűtlen volna felemelnie a hangját, hogy megfelelő bérezést kapjon a munkájáért. Olyan bért, amiből meg lehet élni. A pedagógusokhoz csatlakozhatnak az egészségügyi dolgozók, a rendőrök, tűzoltók, mentősök, eladók, szakmunkások, közmunkások, folytathatnám a sort, de ide a végére, már csak magunkat írom, hiszen ön, állítólag, a mi érdekeinket képviseli, a családokét, minden családokét, legyen az egyszülős, mozaik, szivárvány vagy bármi más, a családokét, akik éppen úgy fuldokolnak ebben a kivéreztetett, életszerűtlen és észszerűtlen oktatási rendszerben, ahogyan a pedagógusok.

Életszerűtlen tisztelettel. 
Marton-Ady Edina”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 292 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. szeptember 25. 16:11
Miután szembesítették a kommentelők a hazugságával, korlátozta, ki szólhat hozzá. Persze bocsánatot nem kér. Így csinálják a baloldaliak. Bedobnak egy hazugságot és boldog boldogtalan osztani kezdi. Ha meg rájuk bizonyítják a dolgot, tiltanak.
DNS.
2021. szeptember 25. 08:00
Mé hazudol? Itt minden jöttment kiforgathatja a maga elképzelése szerint a z elhangzottakat. Így képződnek és élnek meg Dobrevek, Gyurcsányok, Jakabok, és a többi hulladék minden következmény nélkül
Libakergető
2021. szeptember 24. 20:38
Amikor egy értelmi fogyatékos Fidesz fóbiás úgy reklamál, hogy szövegértelmezésből a teljesítménye nulla. Ráadásul hülye is!
Volo
2021. szeptember 24. 17:01
Ez miről beszél, az a hülye liba? A büdös neveletlen kölke, mi a kurva anyjáért nem csinálja meg a házifeladatot benn az iskolában még 4 óra előtt, mielőtt hazaviszi? Mi a francot csinál a kölök a házifeladat írás ideje alatt? Mi a fasztól fárad el? A tágabb családban van vagy 3m általános iskolás, mind kitűnő tanuló, s mellette sportolnak, néptáncolnak, balettoznak, s soha nem jönnek ilyesmivel, hogy ők milyen kimerültek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!