Szakértő: Magyarországon élénkebb a munkaerőpiac jó néhány európai tagországhoz képest

2021. január 23. 11:08

Pásztor Szabolcs hangsúlyozta: az uniós tagállamok közül Magyarországon a negyedik legalacsonyabb a munkanélküliség, ezen a listán előtte csak Németország, Csehország és Lengyelország áll.

2021. január 23. 11:08

A koronavírus-járvány ellenére Magyarországon élénkebb a munkaerőpiac, mint jónéhány európai uniós tagországban – mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Pásztor Szabolcs hangsúlyozta: az uniós tagállamok közül Magyarországon a negyedik legalacsonyabb a munkanélküliség, ezen a listán előtte csak Németország, Csehország és Lengyelország áll. „Magyarországon 2020 novemberében 4,1 százalékos volt a munkanélküliségi ráta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint, és az Eurostat 2020 harmadik negyedévében 4,4 százalékos munkanélküliséget mért” – fűzte hozzá.    

A szakértő kitért arra is, hogy az adócsökkentés lendületbe hozhatja a gazdaságot. Emlékeztetett: 2021. január elsejétől mintegy 800 ezer cégnek a felére csökkent a helyi iparűzési adója, az új lakások áfája pedig 27 százalékról 5-re mérséklődik. „Egy ilyen áfacsökkentésnek markáns hatása lehet az ipar és a beruházások bővülésére” – jelentette ki Pásztor Szabolcs.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. január 23. 20:34
Amit a gazdasági válságokról tudni kell: https://egyvilag.hu/temakep/099.shtml
Ferer
2021. január 23. 14:19
Xar úgy de a munkanélküliség magas, és nőni fog
aleb19
2021. január 23. 13:59
uniós tagállamok közül Magyarországon a negyedik legalacsonyabb a munkanélküliség --- persze mert 3 honap utan a munkanelkuliek nem lesznek papiron munkanelkuliek tovabb akar lesz melo akar nem javaslom az 1 honap bevezeteset es akkor a munkanelkuliseg szinte meg is szunik mert a papir mindent elbir ugyebar?
békalepcse
2021. január 23. 11:50
Miután a kormány 2010 ben megcsinálta amit javallottam. Akár mennyire nincs haszna a közmunkának, legalább megtanul felkelni a cigó és nem a mások kertjének szemlézésével telik a napja. Aztán ez egyenes út lett a munkaerő piacra, mert ha már felkel, miért ne oda menjen ahol többet fizetnek... A ballibsi csürhe meg verte a nyálát, megalázóan kevés a közmunkások bére... Aha. De egyáltalán nem volt szempont hogy ez legyen az élet céljuk, idióta ballibák! Visszajönnének megint a gyerekgyártási prémiumon törnék a fejüket, amivel a cigók nyomorát betonoznák újból be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!