Őrizetbe vették Nagy Jánost, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát

2020. december 02. 21:03

A vád szerint egy vállalkozó tulajdonrészt ajánlott cégében a helyettes államtitkár segítségéért cserébe, amit ő át is vett.

2020. december 02. 21:03
null

„A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az ügy érintettje az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János. Nagy István agrárminiszter a mai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését a tisztsége alól. A minisztérium mindenben segíti az Ügyészség munkáját” – szól az Agrárminisztérium közleménye, melyet szerda este juttattak el az MTI-hez. 

A szerdai napon a Nyomozó Ügyészség is külön közleményben számolt be a folyamatban lévő akcióról. Az összehangolt akcióban közel hatvanan vettek részt, mely során „több helyszínen végrehajtott motozások, kutatások és lefoglalások, majd az ezt követő tanúkutatások, tanú- és gyanúsítotti kihallgatások vezettek eredményre. Az akció végrehajtásában a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködött. Az ügyészség mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte őrizetüket és indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.”

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a „vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte idén nyáron. A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez.”

A vád szerint a vállalkozó a Minisztériumnál megpályázott több százmillió forintos – vissza nem térítendő – támogatás megszerzéséért cserébe a várhatóan sikeres cégből 5%-os tulajdonrészt ajánlott fel Nagy Jánosnak. A helyettes államtitkár ezt az ajánlatot el is fogadta, és megszerezte az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban.

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2020. december 03. 16:59
Te még mindig ilyen naiv vagy? Mit gondolsz, miért volt Szájer a magyar diplomácia egyik első embere Brüsszelben? Mert zsarolható volt. Mit gondolsz, miért vállalta Szájerné a bíróságok kivéreztetését? Mert bizony-bizony, ő is zsarolható volt férje ügyeivel. Ez a realitás. Meg az, hogy Szájer, aki egyszerre cinikus és okos, továbbra is ellátja Orbánt jó tanácsokkal. EZ A REALITÁS. ÉBRESZTŐ! Tudod, ki a legmagasabb pozícióban levő zsarolható: Semjén miniszterelnök helyettes. Nem lepődnék meg, ha valamikor róla is megtudnánk ezt meg azt. Mo. politikusai karöltve a klérussal egy tébolydát hoztak létre, ahol zsarolással tartható csak fenn a rend. Realitásokról ne ábrándozz.
pumuklik
2020. december 03. 08:50
Ezek mindenhova beférköznek!
Armageddon
2020. december 03. 06:38
Kis hal. Beáldozták. Fügefa levélnek jó lesz.
SigSauer
2020. december 03. 02:30
Az egyik értelmes, használható ember volt a minisztériumban, ő alkotta meg az egész osztatlan közös megszüntetést, koncepciós az ügy, bentről indították, az ügyészség meg asszisztált hozzá szolgaian. Semmi nem tiltja, hogy tulajdonos legyen bárki egy cégben. Ráadásul közhiteles nyilvántartásból elérhető adat, nem volt semmi titkolva, nem volt mit kinyomozni. Az a cég meg nem csinált semmit konkrétan, amit állítanak vagy vizionálnak. Az ügyészeknek fingja nem volt, hogy mit csinálnak, mindenkit azzal baszogattak, hogy mondjon rá valami terhelőt, mondjon rá valami terhelőt!. Ja, csak nem volt mit. Persze őrizetbe venni mindenkit lehet, meg megvádolni, aztán azzal szépen el is lehet ásni. Kit érdekel ez az ügy már pár hét múlva? Ugye? Minden kollégája kiáll mellette. Az is rohadt érdekes, hogy a minisztere villámgyorsan kezdeményezi a felmentését. Rögtön ítélő bíróság lett az AM? Na, most lehet oknyomozni, újságíró urak! Mindkét oldalon! Mert ebben nincs semmi politika, ez egy személyes, kreált ügy és ha ügyesek, rá fognak jönni, hogy honnan fúj a szél. Nem kell nagy ész hozzá, hogy neki még előre volt. Fiatal, értett hozzá, amit csinált, feddhetetlen, akár mit is próbálnak elhitetni róla és csak napi 12-16 órákat dolgozott, még csak nem is politizált. Egyszerűen útban volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!