Eddig 870 ezer aláírás gyűlt össze, 130 ezer még hiányzik

2020. május 06. 13:57

A nemzeti régiók védelmére indított petíciót csütörtök éjfélig lehet aláírni.

2020. május 06. 13:57

Csütörtök éjfélig lehet aláírni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petícióját – emlékeztetett Dabis Attila, a tanács külügyi biztosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Az utóbbi időben naponta 60-70 ezer aláírás érkezett – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy ezt az ütemet tartva összegyűlhet a kezdeményezés sikeréhez szükséges egymillió aláírás. Eddig online 670 ezer, papír alapon 200 ezer körüli aláírás gyűlt össze.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. A petíció elérhető az irdala.hu és a nemzetiregiok.eu weboldalon.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2020. május 06. 16:45
Szép kezdeményezés, de nem ezen fog múlni sem a székelység, sem a trianoni határokon belüli magyarság sorsa. Ha meglenne az egymillió aláírás, Brüsszel eleve csak napirendre venné, aztán meg jól elkaszálja, mondván, egy ilyen kezdeményezés csak a szeparatista törekvéseket erősítené. Mondjuk én aláírtam, ne érje szó a ház elejét, de azt se fogom tragédiaként megélni, ha netán nem lesz meg az egymillió szigno.
Knerten
2020. május 06. 16:39
Elérhetetlen a szerver. :@ :@ :@ :@ :@
Rony Tronco
2020. május 06. 16:29
Erdélyből hány aláírás van?
Vainamoinen
2020. május 06. 15:59
Tessek mozgositani, internetre nem csatlakozott rokonok, ismerosok neveben online alairni. Kulfoldi magyarokat mozgositani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!