Potápi: A magyar kormány egységes nemzetben gondolkodik

2020. április 23. 12:17

Az államtitkár szerint Szabó Tímea kijelentése döbbenetes, felháborító és vérlázító, amilyenre a kommunizmus legsötétebb évei­ben sem volt példa.

2020. április 23. 12:17

Aki szembemegy a határon túli magyarokkal, az az egész magyar nemzettel megy szembe” – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a Magyar Nemzetnek. Potápi Árpád János hangsúlyozta: a határon túli magyar emberek nem tehetnek arról, hogy ősidők óta azokon a területeken élnek, arról sem tehetnek, hogy az ország határai éppen száz éve nem esnek egybe a nemzet határaival. Szavai szerint a nemzeti összetartozás évében ilyen nyilatkozatokat tenni döbbenetes, felháborító és vérlázító, ilyenekre a kommunizmus legsötétebb évei­ben sem volt példa. Kiemelte, különösen megdöbbentő, amikor egy nő szájából hangzanak el ilyen ocsmány és durva támadások. „Arról nem is beszélve, hogy a külhoni magyarságnak a járvány kezelésére juttatott adomány gesztusértékű, amelyből az ottani emberek láthatják, hogy a magyar kormány egységes nemzetben gondolkodik, és volt értelme az elmúlt években közösen végzett munkának” – tette hozzá.

A szolidaritás a tettekben mutatkozik meg, s a magyar kormány bebizonyította, hogy lehet rá számítani” – mondta szerdán Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben kelt ki magából, mondván, a kormány maszkokkal segíti a külhoni magyarokat.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke pedig úgy reagált: Szabó Tímea nyilatkozata nemcsak a magyar nemzeti, de az alapvető európai értékeknek sem felel meg, hiszen a szolidaritást, az együttérzést is támadja.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 24. 07:35
Ebben én csak annyit nem értek , hogy egy székelyföldi magyar gazda hogy tud tiszta lelkiismerettel lefeküdni, hogy a mi adónkból kapott gépekkel termelt bevételből nem juttat vissza a magyaroknak. Román elnök meg röhög a markába, mert autonómia, független Erdély soha nem lesz! Egyszer Orbán is benyújtja a a számlát, hisz ő hátsó szándék nélkül semmit nem tesz. https://nepszava.hu/3074768_jarvany-ide-vagy-oda-18-7-milliardos-magyar-kormanyzati-tamogatast-kaptak-a-szekely-gazdak
KannibálTatárÚr
2020. április 23. 13:29
Nem Sz. T. nézeteivel van a baj, hanem azzal, hogy egy ilyen amerikai katonák k....ja képviselő lehet. Lassan már úgy lesz, hogy képviselőnek csak a morálisan legalacsonyabban lévők akarnak menni. Pedig a parlamentben a nemzet legjavának kellene képviselnie a nemzetet. Megismétlem: a képviselői jelöltséghez rendkívül szigorú feltételeket kell támasztani, hogy ne Sz. T.-k döntsenek rólunk, sorsunkról afganisztáni tapasztalataik alapján. Mert ha megnézzük a parlamentet, nem egyedül Sz. T. alkalmatlan.
glensi
2020. április 23. 12:55
Én csak azt nem értem, hogy hová lett a az hatalmas és mély humanizmusuk- amit mindig hangoztatnak a migrációval kapcsolatban -, ha a határon túli magyarokat kell segíteni. Ja, de.
nyugalom
2020. április 23. 12:43
Szabó egy soros-kém,egy kiképzett anarchista! - jobbikos párjával! Remek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!