Így kapcsolódik a Mi Hazánk és a gyermekoltás-ellenesek mozgalma

2024. április 18. 11:36

Dúró Dóra tanácsadója, Szakács Árpád azt írta korábban közösségi oldalán: „Magyarországon 40 féle mérget nyomnak a gyerekekbe”, míg Romániában nincsenek kötelező oltások.

2024. április 18. 11:36

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

A Mandiner beszámolt róla, hogy egy korábban marginális jelenség kezd aggasztó mértékben terjedni egész Európában, így Magyarországon is, amely akár a járványügyi biztonságot is veszélyeztetheti. A Magyar Nemzet csütörtöki cikkében ír arról, hogyan kapcsolódnak a gyermekoltás-ellenesek a Mi Hazánk nevű párthoz.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint az utóbbi időszakban egyre aktívabbá váló oltásellenes mozgalmak jogszerű eljárások mögé bújva, jogszerűtlen és szakmaiatlan indokokkal igyekeznek akadályozni a védőoltási program működését.

Csak 2024-ben már 96 eljárás indult védőoltás alóli mentesítés miatt, míg három éve csak 19 ilyen eset volt.

„Az oltásellenes szülők olyan házi-, gyermek- és oltóorvosokat hoznak méltatlan helyzetbe, hurcolnak és aláznak meg, akik a gyermekek gyógyítására esküdtek fel” – írja a Magyar Nemzet.

A perek mögött politikai hátszél is fellelhető: a közösségi médiában gyakran kerül elő az azokért felelős kör egyik vezéralakjának, egy bizonyos Botka Istvánnak a neve, aki a Mi Hazánk fehérvári tagja. A lap szerint 2023. szeptember 14-én egy közös videót tett közzé Árgyelán Jánossal, a Mi Hazánk Fejér vármegyei elnökével, szintén az oltásellenesség témájában.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy Botka a közösségi oldalán egy bejegyzésben Szakács Árpádot is a témában érintettként jelölte meg, aki Dúró Dóra országgyűlési képviselő tanácsadójaként dolgozik. Mint azt korábban megírtuk,

Szakács a közösségi oldalán azt írta, hogy „Magyarországon 40 féle mérget nyomnak a gyerekekbe”, míg Romániában nincsenek kötelező oltások.

Szakács itt nem koronavírus-járványt megfékező oltásokra, hanem a csecsemőkorban kötelező oltásokra gondolt, mint például a torokgyík, a szamárköhögés, a tetanusz vagy a járványos gyermekbénulás elleni. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­­g­­­ö­s­­ ­­l­á­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­á­­r­­n­­a­k­­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Gusztiapu
2024. április 19. 14:24
folytatás: A kérdés mindig az: mi a kisebb veszteség? Hagyni embereket ellátatlanul, vagy gyógyítani egy olyan anyaggal, ami még nem állta ki a hosszú távú obszerváció tesztjét. Egyébként megsúgom magának: egyetlen gyermekeknek adott gyógyszernél sincsenek gyógyszerkísérletek. Etikai okokból. Marad a gyakorlat.
Gusztiapu
2024. április 19. 14:23
Mesélj, milyen szaktudás az ami egy soha sehol nem tesztelt anyagot hatásos gyógyszernek nyilvánít? Gusztiapugebsi1 2024. április 19. 14:18 Publicban is válaszolok, mert talán közérdekű. Én a covid járványról és az azzal kapcsolatos védőoltásokról egy szót sem írtam. Nem vette észre? Egyébként különböző technológiával előállított oltásokról beszélünk, de gondolom, az mRNS- alapúval van problémája, mert az elölt vagy gyengített vírust tartalmazó és a vektoros technológiát felhasználó oltásokat nagyon régen használják. Az mRNS-t használó módszer rengeteg vizsgálat alapján került fejlesztésre - egyáltalán nem alap nélkül. Csak éppen aktuálisan a covid-vírus ellen gyártották le gyorsan. Voltak tesztek - ebben is téved. Abban nem, hogy a hosszú távú hatásokat nem tudták vizsgálni - mivel azok időtartama nyolc-tíz év. Most viszont lehet tanulmányozni. A gyakorlatban, nagy tömegeken.
Bi Tang Tomee
2024. április 19. 12:32 Szerkesztve
Ostoba MaBaker… még a milligrammot sem tudja megkülönböztetni a mikrogrammtól :D Pedig a különbség 1000-szeres! A legtöbb élelmiszer Hg határértéke 0.02mg/kg, azaz 20 mikrogramm/kg. Tehát 1 mikrogramm Hg, 5 dkg élelmiszerben lehet… (3 szelet sajt, kb) Az oltást ritkán kapjuk, élelmiszert pedig minden nap eszünk. Na, ettől visítanak a hozzá hasonló oltásrettegők. (Így sajnos pont a lényeg vaszik el, az mRns technológia ellenőrizhetetlensége. Azaz, nem a védőoltásokkal van baj, hanem ezzel az új technológiával.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!