Rétvári: Sorosék az előző kormányzat akcióit akarják beállítani a Fidesz-KDNP intézkedéseiként

2020. január 17. 21:37

Kiemelte, hogy a gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg.

2020. január 17. 21:37

Az akkori baloldali-liberális kabinet alatt, 2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Rétvári Bence részben a pert kezdeményező alapítványra, részben az ellenzéki reakciókra utalva a műsorban azt mondta, hogy „2004-től 2010-ig nem jutott eszükbe ilyen nagy sajtónyilvánossággal és vehemenciával beszállni ebbe a helyzetbe”.

„Amikor egy jobboldali, Fidesz-KDNP-, nemzeti kormány van (hatalmon), akkor ezeket az ügyeket felveszik, és olyan látszatot keltenek, mintha ez a mi kormányzásunk idején alakult volna ki” – fogalmazott az államtitkár, majd rámutatott: a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg. Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták - hangoztatta Rétvári Bence. A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is: emberek igazságérzetét és az érintettek sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt a kárpótlást nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg.

A gyerekek érdekét az szolgálja, ha nyelvi, informatikai képzésben, szakképzésben részesülnek, ha segítséget kapnak beilleszkedési nehézségeik leküzdéséhez és a trauma feldolgozásához – sorolta. Vélekedése szerint a Soros György által támogatott alapítvány - amely a felpereseket képviselte – akciója a pénzszerzésről és a konfliktus kiélezéséről szól. Hozzátette: „Soros-szervezetek” olyan ügyet akarnak kreálni, amelyre a nemzetközi sajtó figyelmét felhívják és Magyarországot rasszista színben tüntetik fel. „Ezt már előre elutasítjuk” – szögezte le Rétvári Bence.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2020. január 21. 09:52
Akkor EZ AZ, AMIT a nyugati massz-médiában soha nem lehet majd olvasni.
reepurneu
2020. január 21. 06:17
M︆︆︆︆︆o︆︆o︆︆︆X︆︆i︆︆.︆n︆︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:19
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆i︆.︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:17
M︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!