Szakértő: Afrika stabilizálása nélkül nem lehet megfékezni az illegális migrációt

2019. február 18. 10:45

Észak-Afrika stabil pontja jelenleg Marokkó, amely sokat tehet azért, hogy ellenőrizze és kézben tartsa a migrációs folyamatokat – mondta Pásztor Szabolcs.

2019. február 18. 10:45

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa szerint Afrika stabilizálása nélkül nem lehet megfékezni az illegális migrációt. 

Pásztor Szabolcs az M1 aktuális csatornán a Migrációkutató Intézet elemzése alapján hétfőn azt mondta, Észak-Afrika stabil pontja jelenleg Marokkó, amely sokat tehet azért, hogy ellenőrizze és kézben tartsa a migrációs folyamatokat. Marokkó jól betölti határvédelmi szerepét – jegyezte meg. 

Rámutatott: a fiatal munkanélküliek kivándorlása ellen megoldás lehet, ha nő a hozzáadott értéke azoknak az afrikai vállalatoknak, amelyek terméket vagy szolgáltatást állítanak elő. Ezzel érdemben jönnének létre munkahelyek.

Afrika problémáira – hangsúlyozta – a kontinensen belül kell megoldást találni. Fontos lenne, hogy Afrika egyre inkább integrálódjon a nemzetközi kereskedelembe, mert jelenleg csak nyersanyagexport történik a kontinens sok országából – tette hozzá Pásztor Szabolcs.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. február 18. 18:55
"Szakértő: Afrika stabilizálása nélkül nem lehet megfékezni az illegális migrációt" Nem szakértő ez, hanem imperialista. Afrika stabilizálása az afrikaiak dolga és nem másoké, másoknak erre nincsen joguk, sem lehetőségük. A migrációt pedig egyszerűen meg lehet fékezni Afrikán kívül. Csupán egy fajta csodamasina kell hozzá, amit úgy hívnak, hogy. géppuska. Ha az európai országok hajlandók lennének megvédeni saját magukat, amire Afrika stabilizálásval ellentétben még joguk és lehetőségük is van, ha csak pár száz határsértőt lőnének le, ha visszadeportálnák a jogtalanul Európában tartózkodókat, akkor a migráció gyorsan a töredékére csökkenne. Tipikus felelősségáthárítás Afrikára kenni, nem Afrika tehet arról, hogy Európa hagyja magát elözönleni afrikaiakkal és ázsiaiakkal, hanem csupán Európa. Nem hajlandóak helyben megoldani a saját problémáikat ezért másokra mutogatnak a távolba és rájuk kenik.
Greffiti
2019. február 18. 13:05
...rögtön kezdheti macron. befejezi a l3 gyarmati országból szedett adót! persze akkor a sárgamellényesek előveszik a giotint. és jól is tennék.
Mich
2019. február 18. 11:05
Majd ha az afrikai életszínvonal meghaladja az európait, akkor leáll a migráció. Talán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!