Minden negyedik gyermek túlsúlyos vagy elhízott az országban

2017. október 15. 12:25

Magyarországon minden negyedik gyermeket érint a túlsúly vagy az elhízás – hívja fel a figyelmet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

2017. október 15. 12:25

Minden negyedik gyermeket érint a túlsúly vagy az elhízás Magyarországon – mondta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott – közölte, hozzátéve: a túlsúly az enyhébb, az elhízás a nagyobb mértékű testtömeg-többletet jelenti. Kubányi Jolán felhívta a figyelmet arra: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavalyi jelentése szerint már az öt év alatti gyermekeknél is megjelenik ez a probléma, 41 millióra tehető közöttük azok száma, akiket érint. Ez is mutatja, hogy minél korábban kell elkezdeni tenni a megelőzésért – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. október 18. 10:29
Mert többet eszik az egész magyar lakosság. A 65%-ot sokallom, de tény, hogy a 40% biztos, hogy elhízott. És persze a szüleik is. De nem is kell a szülőkig felmenni a korosztályban.
Akitlosz
2017. október 17. 17:43
"A férfi elmegy vadászni. Egész nap kimerül. Hazamegy, kaja, szex, alvás. Mi érdeke fűződne ahhoz, hogy ugráltassa a nőjét," Ha van szex akkor semmi. De ha nincsen ...
Akitlosz
2017. október 16. 22:02
Aki nem elhízott már nem is lehet gyerek vagy ember? Leállhatnának már ezzel az idióta kövérségmánia propagandával. Mi köze van ehhez a normális méretű embereknek, gyerekeknek, miért kell őket is zaklatni az "egészséges életmóddal"?
edvind johnsson2.0
2017. október 16. 20:32
Nem mozognak, ennyi. Sajnos rosszabb az arány, a cikk szerzője jóindulatú volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!