Már emberölés előkészületével gyanúsítják M. Péteréket

2017. június 16. 08:05

A rendőrség emberölés előkészületével gyanúsítottja a szélsőséges ideológiát valló M. Pétert és társát, akik a feltételezések szerint Orbán Viktor ellen készülhettek merényletre.

2017. június 16. 08:05

A TEK másfél éve fogta el a most emberölés előkészületével gyanúsított M. Pétert és társát, akik a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek a belügyi vezetők akkori közlése szerint – írja a Magyar Idők. M. Péter kirendelt védője, Pintér András megerősítette, hogy a gyanúsítás rablógyilkosság előkészületéről szól. A 63 éves M. Pétert és társát, a 61 éves R. Gyulát eddig csak lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították.

Éles lőszereket, sorozatlövő fegyvereket és hangtompítókat találtak autójukban, amikor 2015 novemberében elfogták őket. M.Péter tagadja, hogy köze lett volna a fegyverekhez, vallomása szerint azok társáé, R. Gyuláé voltak és egyébként is hatástalanítottak őket. Ügyvédje szerint M. Péter azt is tagadja, hogy merényletre készült volna. A házkutatás során, szándékukat bizonyító feljegyzések is előkerültek, de ennek ellenére nem szerepel a gyanúsítottak között a merényletterv.

Miután elfogták a két férfit, egy sajtótájékoztatón Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár és Pintér Sándor belügyminiszter elmondták, hogy a két elfogott férfi egy kormánytag ellen készült merényletre. Az államtitkár szerint M. Péter és R. Gyula a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolhatók, a titkosszolgálatok 15-25 főre teszik a paramilitáris szervezet tagságát.  A nyomozati iratokból kiderült, hogy M. Péter egész felnőttkorában szélsőséges nézeteket vallott, a szélsőbalos ideológiától egészen a szélsőjobbig jutott.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. június 20. 08:16
elő kész ör ület
csuka
2017. június 16. 11:14
„Bástya elvtárs: Mi az, hát engem már le sem akarnak lőni? Hát én már egy szar vagyok? „ -- A Kedves maffiózó vajdát a szarból kell kimosni? „Csak nem akar összejönni az Orbán elleni merénylet vádja, de a kormány faliújsága segít” https://kuruc.info/r/2/173982/
dream killer
2017. június 16. 09:20
És ahogy közeledik a választás úgy lesznek egyre inkább orbán-gyilkosok..... DDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!