A külföldiek földvásárlásáról népszavaztatna a Jobbik

2016. március 02. 10:22

Beérkezett a Jobbik népszavazási kezdeményezése is a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amelynek célja, hogy megakadályozza a külföldiek magyarországi termőföldvásárlását. A jobboldali radikális párt már tavaly benyújtott egy hasonló kezdeményezést, amit az NVB elutasított.

2016. március 02. 10:22

A Jobbik népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerdán a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), hogy megakadályozza a külföldiek magyarországi termőföldvásárlását.

Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a testület utólag igazat adott pártjának a tavaly év elején már benyújtott kérdés ügyében. Akkor azzal utasították el beadványukat, hogy az uniós jog a nemzetközi jog hatálya alá tartozik, a kormány kvótáról szóló kezdeményezésénél azonban ezzel ellentétes volt az indoklás – magyarázta.

A Jobbik arról kérdezné az embereket, hogy egyetértenek-e azzal: az Országgyűlés határozati javaslatban kérje fel a kormányt az uniós csatlakozási szerződések módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a termőföld tulajdonjogát az állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. március 02. 17:33
https://www.youtube.com/watch?v=tjXEKcJZBiw
kurbitalis
2016. március 02. 16:25
A Jobbik már az EU-ban is feljelentette a kormányt a külföldiek földvásárlásának tilalma miatt. Az EU bele is pofázott. Idézem: Összesen 32 birtoktestben felkínált 1200 hektárnyi területre nyert licitet tizenhárom külföldi állampolgár. (...) az érintettek többsége itt él Magyarországon." !!!!!!!!!! "Ha az ellenzék a Jobbik vezetésével nem támadja meg azt a kormányhatározatot, amely kifejezetten kikötötte, hogy csak magyar állampolgárok vásárolhatnak, akkor más lenne a helyzet." !!!!!!!!!! Jobbik! A jó durva anyátokat népszavaztassatok! AZT!
GV0917
2016. március 02. 16:03
Minek? A mai "ifjú-gazdák"-biotermelők.-és egyéb földhasználók mostantól mint tulajdonosok egyesülnek majd egymással a Vörös bárók(volt tsz-áll.gazdaság egykori urai) a Zöld bárókkal.Egyik sem tulajdonolt földet- a szokásos 0,01 %-a kivétel. Miért lenne a Jobbik kivétel? Hiszen a jobbágynak mindegy volt,hogy báró királypopói Popókirály, vagy Königsegg báró kapta a nonát, a tizedet és egyéb földesúri javadalmakat.... Most meg már majdnem minden gépesítve, az élő munka "holt tőkévé" degradálódott és a mezögazdasági termékeket a multik vásárolják fel. És természetes, hogy a magyar ellenzék(voltak jobbról is-kopaszok) hathatós tapsikolásával VASÁRNAP is szeretnék értékesíteni.
gudmen
2016. március 02. 13:58
http://gepnarancs.hu/2016/03/a-kedves-vezeto-eletszeru-orszaga/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!