LMP: Csak megszorít és centralizál a kormány

2016. január 26. 11:55

Nem bürokráciacsökkentést, hanem csak centralizációt és megszorítást jelent a közigazgatás tervezett átszervezése az LMP szerint. A párt úgy véli: a kormánynak először magán kellene kezdenie a bürokráciacsökkentés, ugyanis korábban soha nem dolgozott még annyi miniszteri biztos, államtitkár, helyettes államtitkár és más különleges státuszú és juttatású ember a közigazgatásban, mint most.

2016. január 26. 11:55

Az LMP értékelése szerint a közigazgatás átszervezéséről szóló kormányzati tervek nem csökkentenék a bürokráciát, az intézmények elsorvasztása pusztán centralizációt, megszorítást jelent. Csarnó Ákos, az ellenzéki párt közigazgatási szakszóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: a kabinetnek magán kellene kezdenie a bürokráciacsökkentést, mert, mint fogalmazott, ennyi miniszteri biztos, államtitkár, helyettes államtitkár és más különleges státuszú és juttatású ember még nem dolgozott a közigazgatásban, mint jelenleg. 

Kifogásolta, hogy az intézmények megszüntetésével szűkül az állampolgári kontroll lehetősége, a hatósági rendszer átszervezése pedig gyengíti a jogszabályokat. Abszurdnak nevezte a többi közt az Országos Meteorológiai Szolgálat vagy az Országos Közegészségügyi Központ átszervezését, és félőnek tartotta, hogy egyes területeket majd „zsákmányszerzésre” használ a politika. Csarnó Ákos rámutatott arra is, hogy a beolvasztással az állam szabadon gazdálkodhat az intézmények ingatlanjaival is. Hangsúlyozta: az LMP működőképes közigazgatás kialakítását várja a kormánytól.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2016. január 26. 21:59
Az LMP hazudik. Naná, a kommunista Szakasits unoka vezeti.
Pinter68
2016. január 26. 17:06
"...korábban soha nem dolgozott még annyi miniszteri biztos, államtitkár, helyettes államtitkár és más különleges státuszú és juttatású ember a közigazgatásban, mint most." Hát igen. Sok az éhes száj, amit jól kell lakatni a feltétlen hűségért cserébe. És nincs az a közpénz, amit ez ne érne meg Orbánéknak.
áfonya
2016. január 26. 14:55
HAZUG LMP!!!!! Napokban az mszp dk lmp üvöltés ezért volt ,mert jó kilátások híre a köznéphez elér ezt igyekeztek előre rombolni Magyarország kapott jobb osztályzatot!!! ... vinnyoghatnak a magyorok választott kormányának ellenségei... ... vinnyoghat a liberális baloldali bűnszervezet... a magyargyűlölő tolvaj gyurcsótányival és az aljas slepjével http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/megerkezett-az-elso-felminosites-63772.html Megérkezett az első felminősítés Az eddigi "B" kategóriából A4-es kockázati kategóriába sorolta, azaz felminősítette Magyarországot a Coface. A hitelbiztosító szakértői a lépést többek között azzal indokolták, hogy az üzleti környezet kielégítő, közel olyan kedvező, mint a legjobb régiós szereplőknél. A Coface a gazdasági növekedést tartósnak tekinti, és kedvezőnek ítéli az export kilátásokat - tudtuk meg az elemző cégtől.
noMores
2016. január 26. 14:41
Azaz: hűbéruralmi kommunista diktatúrát épít. Lássuk be, miért történik mindez: mert Viktor kitalálta, hogy MINDENT államosítani kell, majd egy jó haver kezébe kell privatizálni. (Aki pár év múlva eladja egy mocskosmultikülföldinek, de ez már részletkérdés.) A lényeg, hogy a jóhaver tudja, mi kell. A pénz, amit lefölözhet, visszacsorgathat a pártkasszába, további klientúrát építhet, és így fent csak megbízható, seggnyaló senkiházik maradnak. A szakértelem, a vita, a vélemények ütköztetése a múlté, most a még régebbi, az elmúlt40év tér vissza. Beszari gyává figurákból áll sajnos ma a kormánypárt, akik a semmilyen versenyben nem mernek részt venni (nézzük meg: mindent államosítani kell, mert a piacon elvesznek, a népszavazást nem bírnák elviselni.) Egyszerűen szar alakok vezetik az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!