A Corvinusra kell a legtöbb pont, az ELTE a legnépszerűbb

2014. július 24. 20:32

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este: a legmagasabb pontszám a Corvinus alkalmazott közgazdaságtan és nemzetközi tanulmányok szakjaira kellett. A legtöbben az ELTE-re jelentkeztek.

2014. július 24. 20:32

A www.felvi.hu oldalon közzétett adatok alapján - államilag támogatott képzésben - az egyik legmagasabb pontszám, minimum 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett. Ez a szám egyébként már korábban ismert volt, mert mindhárom szak része annak a 16-nak, amelyen már korábban központilag meghatározták a ponthatárokat.

Egyes tanárszakokra azonban - mint most kiderült - még ennél is több pont kellett, csakúgy, mint például a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing szakára költségtérítéses képzésben, ahová 470 ponttal lehetett bekerülni. Az idén 106 ezer fiatal jelentkezett a felsőoktatásba. A legkedveltebb intézmény az idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nisz
2014. július 25. 14:31
Következők a téziseim: 1. Felsőoktatásra szükség van. Jól képzett értelmiség nélkül véglegesen gyarmati státusban maradnánk. Mindez a teljes felsőoktatási vertikumra vonatkozik, beleértve azokat a magas színvonalú képzéseket is, amelyeknek közvetlen gazdasági haszna nincs. (Palkovics László államtitkári kinevezését emiatt nagy kétellyel fogadtam. Remélem Palkovics túl tudja lépni árnyékát, és nem fogja a felsőoktatást tovább rombolni. (1994-től ugyanis, Fodor Gábor kultuszminisztersége óta a felsőoktatás, és általában az oktatás folyamatos rombolása (hol lassabban, hol gyorsabban) zajlik.)) 2. A felsőoktatás rákfenéje a Fodor Gábor által bevezetett modell, amely a forrásokat létszámarányosan osztotta szét. Emiatt rengeteg oda nem való ember kerül a felsőoktatásba. Mindez különösképp vonatkozik a korábban kislétszámú szakokra, illetve a nem divatos szakokra. Gyakorlatilag a meghirdetett szakok 2/3-ára jelentős számban kerül oda nem való ember, ami mind az illető sorsára, mind az oktatásra rendkívül rossz hatással van. A megoldás a fejkvóta eltörlése lenne, azzal a kitétellel, hogy ez nem járna a források csökkentésével, hanem egy értelmesebb és a közjót inkább szolgáló finanszírozási forma megvalósításával.
miklos1985
2014. július 25. 09:46
Az egyik közösségi oldalon a következőt láttam mivel most diplomáztak sokan ! -LEDIPLOMÁZTÁL -Akkor nagy menüt kérek, sült krumplival kólával. Illetve még azt vettem észre hogy sok barátom villamosmérnőkin és gépészmérnökin végzett. (5-6 éve) Elhelyezkedett melózni persze nem teljesen a szakmába. Akarna váltani , viszont mára annyira elfelejtette hogy mi is az a feszültség hogy semmi esélye a fent megjelölt szakmában elhelyezkedni. Tehát azt a bizonyos papírt használja amire tudja ! :)
miklos1985
2014. július 25. 08:55
Nos akkor egy két tapasztalatot/véleményt megosztanék: 1.) Egyik nagyon kedves ismerősöm érettségi után elment ilyen, olyan, amolyan, (halasztások tömkelege) főiskolákra 8-9 év után egyet sem fejezett be 29-30 éves most kezdi az első munkahelyét! 2.) Igazán lehetne a fiataloknak egy nagyon jó szakmát is tanulni mint pl: burkoló, szobafestő mázoló tapétázó, hegesztő, villanyszerelő, stb.... ezúton üzenem a fiataloknak nem szégyen kétkezi szakmát , munkát végezni sőt jobb. Gondolj bele ha nálad elromlik bármi, festeni, vizet szerelni, vagy burkolni kell a farzsebedből nem tudsz előhúzni egy telefonszámot mert hiány van a jó munkás emberekből.
gudmen
2014. július 25. 00:03
vidéki föiskolák respectjét jelzi, munkaerö piaci lehetöségeket vidéki fösulis diplomával.. mehettem volna a tomori pálra..3 hetente egyszer kellett volna bemenni levelezön...helyette egy bp-it választottam..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!