Visszavonták a Corvinus gazdasági vezetőjének megbízását

2013. december 20. 15:32

Visszavonta Rózsás Péter András, a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági vezetőjének megbízatását december 20-ai hatállyal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2013. december 20. 15:32

Rostoványi Zsolt, a BCE rektora október elején Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordult segítségért, arra hivatkozva, hogy az intézmény vezetésének nem sikerült megfelelő együttműködést kialakítania az egyetem gazdasági főigazgatójával. Állítása szerint a nemzeti fejlesztési miniszter által 2012. október 15-én kinevezett és munkáltatóként a nemzetgazdasági miniszter felügyelete alá tartozó gazdasági főigazgató és az egyetem közötti véleménykülönbségek működési zavarokhoz vezettek.

A gazdasági igazgató október 5-én az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy minden intézkedését rektori engedéllyel, jóváhagyással hozta meg, a jogszabályok alapján járt el. Mint kifejtette: a Budapesti Corvinus Egyetem hosszú évek óta likviditási problémákkal küzd. Tavaly október 15-i kinevezése óta mindent megtett az intézmény gazdálkodásának rendezéséért.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) szenátusa október 21-én határozatot fogadott el, amelyben Rózsás Péter András gazdasági főigazgató leváltását kezdeményezte a nemzetgazdasági miniszternél. A felsőoktatási intézmény akkor azt közölte, a döntést az egyetemen kialakult helyzetet mérlegelve hozták meg, amelyért a szenátus „elsődlegesen a gazdasági főigazgatót teszi felelőssé, és amelyben az egyetem szakszerű működését és gazdálkodási tevékenységét most már napi szinten veszélyeztetettnek ítéli”.

November 19-én a BCE hallgatói önkormányzata közleményben utasította vissza a gazdasági főigazgató állításait, miszerint a hallgatói ösztöndíjak kifizetésének elmaradása a hök felelőssége. Szerintük mára a megfélemlítés általánossá vált. Rózsás Péter András erre úgy reagált, hogy értelmezhetetlen a hallgatói közlemény, és egyúttal visszautasította a megfélemlítésre, nyomásgyakorlásra vonatkozó és más, minden alapot nélkülöző vádakat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. december 20. 16:18
"Visszavonták a Corvinus gazdasági vezetőjének megbízását" Magyarul kirúgták!
mantelman
2013. december 20. 16:12
Rengeteg visszaélés folyik az egyetemeinken - milliárdos nagyságrendben. Az egyetemi vezetők egy része kiskirályként viselkedik.
gross
2013. december 20. 16:05
Egy magyarországi intézmény a szokásos umbuldákkal és pazarlásokkal az egyik odalon, és valószínűleg egy elhivatott, az állóvizet felkavaró, de talán nem mindig ésszerűen cselekvő, 'nehéz ember' a másikon.
almafa
2013. december 20. 15:52
Ezt a közleményt úgy írták meg, hogy mindenről a (most már csak volt) gazdasági vezető tehet, aki 1 év alatt nem váltotta meg a sok éve tántorgó BCE-t. Nyert a Rostoványi klikk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!