A Jobbik nem támogatja Székely ombudsmanná választását

2013. szeptember 16. 17:26

A Jobbik nemmel fog szavazni hétfőn az Országgyűlésben Székely László alapvető jogok országgyűlési biztosi választásakor – jelentette be sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője.

2013. szeptember 16. 17:26

Dúró Dóra ismertette: Székely László nem felel meg a Jobbik által felállított kritériumnak, miszerint az új ombudsmannak egyik párthoz sem szabadna kötődnie. Emlékeztetett rá, hogy a jelölt 1992-ben a Fidesz környezetvédelmi kabinetének volt a jogi szakértője. Úgy fogalmazott: „mivel akkor még a Fidesz liberális beállítottságú párt volt, ezért Székely László lehetne a baloldal jelöltje is”.

Székely László az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karának oktatója, államigazgatási tapasztalatokat szerzett „dunai kormánybiztosként”, az új polgári törvénykönyv előkészítésében részt vevő kormányzati megbízottként, valamint évek óta irányítja a Jogi Továbbképző Intézetet.

Szabó Máté jelenlegi ombudsmant a parlament 2007. szeptember 24-én választotta meg hat évre ombudsmannak Sólyom László, akkori köztársasági elnök jelölése nyomán. Szabó Máté hivatalát 2012 eleje, az ombudsmani rendszer egységesítése óta az alapvető jogok biztosaként tölti be, mandátuma szeptember 24-én jár le.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. szeptember 17. 02:39
Fiók Szadimaszop.
Wendriner
2013. szeptember 16. 18:17
Na bumm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!