Ma kiderül, kiket vettek fel a felsőoktatásba

2013. július 24. 07:50

Szerda este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat.

2013. július 24. 07:50

A www.felvi.hu oldalon várhatóan este nyolc órától lesznek elérhetők a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárai, amelyek okostelefonokon és Facebook-alkalmazás segítségével is megismerhetők.

Az idei felvételi eljárásban a diákok által elért összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével határozzák meg a ponthatárokat. Ezek alapján állapítják meg, hogy a diákot felvették-e, és ha igen, hová.

Az erről szóló döntést a www.felvi.hu e-felvételi rendszeréből kell letölteniük a felvételizőknek. Amint ez elérhetővé válik, az Oktatási Hivatal e-mailben tájékoztatja a jelentkezőket. Azokat, akik sikerrel felvételiztek, az egyetem vagy főiskola levélben is értesíti. Akiket most nem vesznek fel, a pótfelvételin újra jelentkezhetnek majd - tudatta korábban az Oktatási Hivatal és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Az idén az általános felvételi eljárásban 95 237-en adtak be jelentkezési kérelmet felsőoktatási intézménybe. Az első helyen a legtöbb jelentkező az Eötvös Loránd Tudományegyetemet jelölte meg.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2013. július 24. 10:10
http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/a_jovo_elitje_keszul_elhagyni_az_orszagot.4.186972.html Lassan tényleg be lehet csukni a boltot, minek nekünk felsőoktatás? Lesznek stadionjaink, ahol 3210 néző előtt kiszophatunk a montenegrói bajnokság negyedik helyezettjétől...
justiceforhungary
2013. július 24. 09:36
Jön a HAHA tüntetés. Már szervezik.
liberálzöld.
2013. július 24. 08:34
Ma megtudhatjuk, hogy kik hagyják el 5 év múlva az országot. Feltéve persze, ha az Orbán kap még 4 évet. És nem a sitten.
bdi
2013. július 24. 08:08
Idén nem lesz hivatalos pontbuli. Olyanok lesznek a ponthatárok, hogy inkább nem szeretnék a fiatalokat az utcán tudni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!