Eljárás indult 11 trafikos ellen

2013. július 19. 17:28

Az eddig próbavásárlásokkal ellenőrzött trafikok 18 százalékában adtak el dohányterméket kiskorúaknak. Emiatt 11 koncessziótulajdonos ellen indult eljárás. Pénzbírságot biztosan kapnak majd, de akár a koncessziókat is visszavonhatják tőlük.

2013. július 19. 17:28

Július elseje óta ellenőrzik próbavásárlásokkal a nemzeti dohányboltokat, a tesztelt boltok 18 százalékában kiszolgálták a kiskorúakat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint, amely megjegyezte: ez jelentős javulás az elmúlt években jellemző 50 százalékot is meghaladó statisztikákkal szemben. Emiatt összesen 11 koncessziótulajdonos ellen indult fogyasztóvédelmi eljárás – írja a hvg.hu.

A vonatkozó szabályok szerint az ilyen jogsértésekért pénzbírság jár, de az eljárás után a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. akár a koncessziót is visszavonhatja.

Hasonló, fiatalkorúak bevonásával folytatott ellenőrzések a következő hetekben is folytatódnak majd.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2013. július 21. 07:29
Be kell perelni az ellenőrző szervet,fiatalkorúak megrontása miatt.
Text adósság
2013. július 21. 04:58
Nálunk volt egy vak trafikos, az mindig ellenőrizte a személyi igazolványt. Prutty!
Himalája
2013. július 20. 19:04
"Hasonló, fiatalkorúak bevonásával folytatott ellenőrzések a következő hetekben is folytatódnak majd." Ravasz, neg kell hagyni. Ezek a fiatalkorúak bevonásával folytatott ellenőrzések. Valószínüleg, olyan fiatalkorúak bevonásával, kik korukhoz képest idősebbnek néznek ki. Ravaszságra viszont csak ravaszság lehet a válasz. A dohányozni akaró fiatalokóruák, valószínüleg a felnőttkorú haverjaikat kérik majd meg a cigaretta megvásárlására. Ha nincs ilyen, be kell állni egy olyan utcán lődörgő fiatal csapatba, ahol felnőtkorúak is vannak. Még tanulni is lehet tőlük.
kérdés
2013. július 20. 11:24
A héten kettő darab Ne-Do-Bo-ban szemrevételeztem. Hát, faguriga legyek, ha fideszes a személyzet. Inkább olyan laktanyai elzárósdi hangulat itatta át a 70-es évekből, egyelőre jóindulatú körletesekkel(vagy minekishítták) felügyelve. A kasznik hűvösek, zártak, tiszták. Viszhangzott a sorbanállók jellegzetes bagós reggeli krahácsolásától. Naja, ők mindjárt 'kísérővel' kérik a pakli bagót. Mert azt is lehet kapni. Itt tágasabb volt az előtér, helyi kupaktanácsnak, eligazításnak is alkalmas lehetne akár. Megnézhettem magam is a kép ernőn, de minek? Kártyával nem lehet fizetni, a világoskék szofi kifutó termék lett, ilyenek derültek még ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!