Módosul a választási eljárási törvény

2013. május 18. 13:48

Több ponton is változik az új választási eljárási törvény egyebek mellett jogvédő szervezetek javaslatai alapján. Újdonság, hogy az idén szeptember 1-je utáni időpontra már nem lehet majd időközi országgyűlési képviselőválasztást kitűzni – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz szakpolitikusa szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

2013. május 18. 13:48
A Transparency International, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és más jogvédő szervezetek felvetései alapján a kormánypártok azt javasolják, hogy a levélben szavazók névjegyzékére és a külképviseleti névjegyzékre feliratkozók számáról naponta frissülő, nyilvános adatok jelenjenek majd meg. Emellett a Nemzeti Választási Bizottság tagjai és a nemzetközi megfigyelők nemcsak betekinthetnek majd a névjegyzékbe, hanem összevethetik azt más dokumentumokkal. Lehetővé teszik minden országos listát állító pártnak azt is, hogy további öt szakértőt delegáljon, akiknek ugyancsak lehetőségük lesz a szavazatszámlálás ellenőrzésére – ismertette Gulyás Gergely.
 
Hozzátette, hogy változik a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők szavazatának ellenőrzése is.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. május 18. 18:44
ÉPPEN EZEKBEN A NAPOKBAN DERÜL FÉNY ARRA, HOGY A SZOCIALISTA PÁRTVEZETŐK KIFÉLÉKKEL SZÜRTÉK ÖSSZE A LEVET AZ ELLENFELEIK LEJÁRATÁSÁRA, KIKET PÉNZELTEK ÉS MIRE HASZNÁLTÁK FEL BEFOLYÁSUKAT.
Fahrenheit 451
2013. május 18. 13:59
"idén szeptember 1-je utáni időpontra már nem lehet majd időközi országgyűlési képviselőválasztást kitűzni" Az a fél év képviselet nélkül, az újabb a választásokig semmi. Addig a fidesz már ne is egyen. Majd jövő márciustól.
HSL
2013. május 18. 13:53
(kortyolja a málnaszőrt)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!