A Klubrádió örül a döntésnek, de tovább küzd az ingyenes frekvenciáért

2013. március 14. 16:31

A Klubrádió örül annak, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött: végrehajtja a bíróság ítéletében foglaltakat, és kihirdeti nyertesként a csatornát a 95,3 MHz-es budapesti frekvencia pályázatában – közölte Arató András vezérigazgató csütörtökön.

2013. március 14. 16:31

„Örülünk a döntésnek, bár egy évvel ezelőtt még jobban örültünk volna, amikor az első ítélet született” – tette hozzá Arató András.

A vezérigazgató szerint a döntés nem befolyásolja azt a bírósági eljárást, amelyet egy másik, a 92,9 MHz-es frekvenciáért indított a rádió. Az ingyenesen használható közösségi hullámsávot a csatorna még 2010-ben nyerte el az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatán, ám a jogutód médiatanács nem kötött velük szerződést, mondván: a rádió nem mondott le megfelelő módon a 95,3 MHz-es frekvenciáról, egy tulajdonos pedig ugyanabban a vételkörzetben nem rendelkezhet két hullámhosszal.

Arató András a kifogást vitatja, és azt mondta: rádiója pontosan meghatározta, hogyan szüntetné meg a sugárzást az egyik hullámsávon percekkel azt megelőzően, hogy a másikon elindítja azt. Hozzátette: a szándékuk – amelyet a bíróság első fokon rendben talált – nem változott.

Hozzátette: a fővárosban működő és szöveget közvetítő rádiók a Klubrádión kívül nem fizetnek frekvenciadíjat, a rádiója csupán „diszkriminációmentes rádiózási lehetőséget” kíván elérni. Elmondta azt is: a csatorna kényszerűségből pályázta meg a 40 százalék feletti zenei tartalom sugárzására kiírt 95,3 MHz-es hullámsávot, „mi nem akarunk ennyi zenét sugározni” – fogalmazott.

A médiatanács csütörtökön közölte: a bírósági döntéssel összhangban a Klubrádiónak ítélte a Budapest 95,3 MHz körzeti rádiós frekvenciát. A hatóság 2011 júliusában pályáztatta meg a hullámsávot 52,9 millió forint plusz áfa alapdíjért.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!