Vörösiszap és agyelszívás témákkal nyerték el a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

2012. november 18. 18:30

Csonka Anna és Péterfi Barbara nyerte 2012-ben Cook Communications PR-ügynökség, valamint a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) által alapított Komáromy Gábor-ösztöndíjat.

2012. november 18. 18:30

Csonka Anna pályamunkája a szabályozási és átláthatósági szempontokat vizsgálja a 2010-es vörösiszap-katasztrófát követő helyreállítási és újjáépítési munkálatokban, Péterfi Barbara pedig a fiatalok elvándorlásának jelenségét, annak hazai vonatkozásait ismertető riportot vázolt. G. Szabó Dániel Figyelő-különdíjban részesült; a bírálóbizottság külön kiemelte pályázatát, amely az információszabadság és átláthatóság kérdését vetette fel a hallgatói önkormányzatok gazdálkodásával kapcsolatban.

Csonka Anna az MTI részmunkaidős munkatársa, a Közép-Európai Egyetem politológia szakos hallgatója, és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) társadalomtudományi képzésén szerzett BA diplomát. Péterfi Barbara az ELTE nemzetközi kapcsolatok, illetve kommunikáció és médiatudomány szakának hallgatója, és külső munkatársként részt vesz a MOHA Online oktatási portál szerkesztésében. G. Szabó Dániel szintén ELTE-s hallgató, jogot tanul.

Az ösztöndíjra 12 érvényes pályázat érkezett, a témák a közélet és a társadalmi kérdések széles köréhez kapcsolódtak. A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC. A pályázat szakterülettől függetlenül nyitott minden hazai nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai képzésben részt vevő hallgató számára. Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás 1200 euró. A nyertes pályázó az ösztöndíj részeként mentori segítséget kap munkájához egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felveszik a Mathias Corvinus Collegium média/kommunikáció szakirányára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!