A Kúriához fordult a Vodafone a frekvencia-árverés ügyében

2012. október 17. 18:54

A Kúriához fordult a Vodafone a 900 megahertzes frekvencia árverés ügyében, kérve a jogerős bírósági ítélet felülvizsgálatát – tájékoztatta a mobilszolgáltató társaság szerdán az MTI-t.

2012. október 17. 18:54

A Kúriához fordult a Vodafone a 900 megahertzes frekvencia árverés ügyében, kérve a jogerős bírósági ítélet felülvizsgálatát – tájékoztatta a mobilszolgáltató társaság szerdán az MTI-t. A Vodafone-t azért kereste meg az MTI, mert a Magyar Telekom azt közölte szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy a Kúria felfüggesztette a Fővárosi Törvényszék ítéletének végrehajtását a felülvizsgálati eljárás befejezéséig.

A Fővárosi Törvényszék 2012. szeptember 12-én hozott jogerős ítéletet, amellyel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) árverést lezáró határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a negyedik mobilszolgáltató, az MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a hálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat. Az NMHH határozata miatt a három magyarországi mobilszolgáltató – a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone – fordult bírósághoz megtámadva a negyedik, állami szolgáltató nyertességét. A jogerős ítélet ellen fellebbezni nem lehet, de az ítélet felülvizsgálata kérhető a Kúriától, erre 60 nap áll rendelkezésre, amely határidő még nem telt le.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!