Semmelweis Egyetem: Schmitt Pál nem jelentkezett doktori képzésre náluk

2012. szeptember 20. 19:06

Schmitt Pál volt köztársasági elnök nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, nem jelentkezett a doktori iskola PhD-képzésére - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

2012. szeptember 20. 19:06

Schmitt Pál a hot! című magazinnak adott, csütörtökön megjelent interjúban egyebek között arról beszélt, hogy a Semmelweis Egyetem elleni felülvizsgálati kérelme folyamatban van, de elég nehezen halad, holott szerinte biztosan tudják, nem volt joguk elvenni a doktori címét, ehhez csak a bíróságnak lett volna joga.

A volt államfő a lemondása bejelentésekor is erre hivatkozva minősítette etikátlannak és jogszerűtlennek az egyetem szenátusának döntését, amely ellen felülbírálati kérelmet nyújtott be, és bírósági felülvizsgálatot is kért. Schmitt Pál az interjúban arról a korábbi vállalásáról is szólt, amely szerint PhD-dolgozat írásába kezd, miután megfosztották húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktori címétől. Elmondta: elkezdte az iskolát, publikálnia kell szakfolyóiratokban, és most ezeket a cikkeket írja.

A Semmelweis Egyetem erre reagálva írta azt: „Schmitt Pál nyilvántartásunk szerint nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, nem jelentkezett a doktori iskola PhD-képzésére, sem képzés nélküli fokozatszerzésre”. Schmitt Pál a magazinnak arról is beszélt, hogy akkor is elvállalta volna az államfői megbízatást, ha előre tudja, min megy majd keresztül.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tamas222
2012. szeptember 21. 07:09
Csak nem füllentett???Hova jutunk...
honphibu
2012. szeptember 20. 22:53
Ellenben a Szentpáli Általános Iskola 4. évfolyamára bejelentkezett, nyelvtan órákat hallgatni. Szerintem magasra tette a lécet, de ha visszabukik egyszerre 3 évfolyamot, magára vessen....
Stigma
2012. szeptember 20. 22:10
"Semmelweis Egyetem: Schmitt Pál nem jelentkezett doktori képzésre náluk" Nem csodálkozom. Azt diploma után szokás és neki olyan rossz a helyesírása, hogy az is kétséges, hogy tanulnia kellett a diplomájáért. Ha valaki annyit olvas, amennyit egy egyetemen kell, annak annyiszor kerülnek elé a helyesen írt szavak, hogy azokat kénytelen megjegyezni, ellentétben Schmittel.
Öreg
2012. szeptember 20. 20:51
Bárki mehet külföldre is egyetemre- akárhová- ez is az egyik alapelv az Unióban ! Vagy csak a rezidensek mehetnek ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!