Oktatási államtitkárság: Nincs tandíj

2012. július 27. 16:07

Az oktatási államtitkárság közleményében a leghatározottabban visszautasít minden olyan, a sajtóban megjelenő állítást, amely megtévesztő szándékkal az új finanszírozási rendszert a szocialisták és liberálisok által bevezetni tervezett tandíjként tünteti fel.

2012. július 27. 16:07

Az államtitkárság felidézte: az MSZP és az SZDSZ azt tervezte, hogy minden felsőoktatásban tanuló fiatalnak kötelezően tandíjat kell fizetnie. Ezzel szemben a tény az, hogy a 2012 szeptemberétől újonnan belépő diákok több mint hatvan százaléka teljes állami ösztöndíjban részesül.

Hozzátették: a kormány éppen azért, hogy az állam által nem vagy csak kismértékben támogatott szakokon a tanulás ne „a gazdagok kiváltsága” legyen, létrehozta a Diákhitel II-t. Az új hitelkonstrukcióval a kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy minden magyar fiatal, aki eleget tesz a minimumkövetelményeknek, anyagi helyzetétől függetlenül az általa választott területen tanulhasson – emelték ki.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. július 29. 13:27
Fordítva ülsz a lovon!
zolinho723
2012. július 28. 11:31
Kdnp egy senkik gyülekezete.Ez a vén q...meg a senkik ribanca.
huttinger
2012. július 27. 22:46
Mit is mondott Orbán? Önfenntartónak kell lennie a felsőoktatásnak. Tehát nem lesz államilag támogatott diák sem. Vagyis?
balint60
2012. július 27. 21:31
Valóban, nincs tandíj, hisz OV mondta. Helyette "lehetőség" van diákhitel (ez a hitelfelvétel más, mint a "zembereket" eladósító többi hitel?), amiből fizethető a többszázezres önköltség, ami ugye nem tandíj... Hazug banda OV-tól HR-ig bezárólag!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!