Kémügy: nem adják ki Jakubinyit

2011. december 22. 19:51

Fél éve halasztják az osztrák hatóságok Jakubinyi Róbert, a kémügy egyik kulcsfigurájának kiadatását – írja a Figyelő. Bár a férfi szabadon mozoghat az unióban, nem hagyja el az osztrák főváros.

2011. december 22. 19:51

Fél éve halasztják az osztrák hatóságok a betörésekért és csalásért korábban már többször elítélt Jakubinyi Róbert, a kémügy egyik feltételezett szereplőjének kiadatását. Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány adócsalási ügyében is érintett férfi bár szabadon mozoghat az Európai Unió területén, nem hagyja el az osztrák fővárost – írja a Figyelő. A lap megjegyzi, Jakubinyit közterületeken nagydarab külföldiek védik.

Amint azt a Figyelő írja, Jakubinyi jó viszonyban van a különböző hatóságokkal, jelenlegi és volt titkosszolgálati vezetőkkel, korábbi ügyei kapcsán ugyanis részletesen beszámolt a saját és társai tetteiről így segítve a hatóságok munkáját. Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány nemzetbiztonsági kapcsolatait és nemzetbiztonsági kockázatait vizsgáló parlamenti bizottság azt is megállapította, hogy Jakubinyi közel állt a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) első főigazgatójához, Nagy Lajoshoz, és vannak dokumentumok a rendőrségnek tett feltáró nyilatkozatairól is. Egyes értesülések szerint a férfi több európai szakszolgálatnak is dolgozott.

Jakubinyi Róbert az adócsaló Egymásért Egy-másért Alapítvány nevében tárgyalva négy éven keresztül rögzítette fontosabb beszélgetéseit üzletemberekkel, baloldali politikusokkal, MSZP-s miniszterekkel, korábbi nemzetbiztonsági vezetőkkel. A férfi magyarországi meghallgatása azért is fontos lenne, mert a 7 évre elítélt ex-rendőr Földesi-Szabó Lászlóval közösen működtetett cégeket, illetve alapítványt – jegyzi meg a lap.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2011. december 23. 00:40
Galambos Lajos nemcsak az NBH vezetője volt, hanem az Egymásért Egy-másért alapítvány kuratóriumi tagja is . Csakhogy az anyjától elszakított török-magyar kisfiú, Mehmet Károly hazahozatalával ismertté vált Egy-másért Alapítvány vezetőjét, Földesi-Szabó László egykori rendőrt milliárdos csempészéssel és csalással gyanúsította meg a pénzügyőrség, a szervezetről pedig kiderült, hogy egy aktív és egy korábbi NBH-munkatárs is részt vett a tevékenységében. Balóné Morvai Krisztina, mint a Mehmet Karcsika ügyben intézkedő jogász került kapcsolatba a gyanús társasággal. Morvai közéleti ismertsége ekkor kezdődött. A Mehmet Karcsika ügy feltupírozásában oroszlánrésze volt, még Törökország Európai Uniós csatlakozásának magyar támogatását is ettől akarta függővé tenni. Török lapok arról írtak, hogy Morvai a magyar sajtóban nagy befolyással rendelkező Baló György felesége, és így kerülhetett egy családi ügy nemcsak a médiába, hanem diplomáciai szintre is. A kapcsolat tehát kétségtelenül megvan Morvai és az NBH egykori vezetője között. Galambos később kénytelen volt lemondani részben az Egy-másért ügy miatt is. A 2006. október 23-i brutális rendőri fellépés aztán tovább növelte a jogvédő Balóné Morvai K. ismertségét. Ekkor már látszólag Gaudi-Nagy Tamással közösen védték az ártatlanul letartóztatott, megalázott és összevert emberek jogait. Valójában politikai tőkét próbáltak kovácsolni a 2006-os eseményekből és az egymáshoz gyengéd érzelmi szállal is kapcsolódó jogászpáros megvetette lábát a magyar politikai közéletben. http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2010/szeptember/17/7.htm Földesi-Szabó, a Jobbik és az MSZP http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3130:foeldesi-szabo-a-jobbik-es-az-mszp&catid=35:hirek-itthon&Itemid=1 http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2854:szerecsenmosdatas&catid=38:publicisztika&Itemid=60 Jujujuj, a jovendo goztarsasagi elnokno...
drieno
2011. december 23. 00:31
a demokrata osztrákok (akik bizonyítottan összejátszottak az oroszokkal, és a történelem során nem először) a rohatt diktatúrának nem adják át ezt a kristálytiszta embert....
Faqtya ezredes
2011. december 23. 00:27
EU mit szol?
Claypool
2011. december 23. 00:15
Hát igen... a Mol ügy óta tudjuk,hogy van ez az Orosz-Osztrák tengely...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!