Tüntetnek a hallgatók

2011. október 27. 09:13

Csütörtökön demonstrál a HÖOK az oktatási államtitkárság előtt a készülő felsőoktatási törvény miatt. A tüntetésen részt vesznek a doktoranduszok, a rezidensek, szakszervezetik vezetők és több intézmény rektora is.

2011. október 27. 09:13

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hangsúlyozza, hogy a megmozdulás független a többi kormányellenes tüntetéstől, illetve kezdeményezéstől. Céljuk, hogy olyan törvény szülessen, mely szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugszik, s hosszú távon képes biztosítani a magyar felsőoktatás minőségét.

A rendezvényen felszólal Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Bojárszky András, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, Allan Päll, a European Students, Union (ESU) elnöke és Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

Bár a HÖOK elnöke szerdán egyeztetett Navracsics Tibor igazságügyi miniszterrel a készülő felsőoktatási törvényről, és az álláspontok is közeledtek, ennek ellenére a hallgatók megtartják a demonstrációt. A HÖOK szerint elfogadhatatlan a hallgatói szerződést, ami visszafizettetné azokkal képzési költségüket, akik a meghatározottnál többet dolgoznak külföldön. Szintén elfogadhatatlannak tartják az önköltséges képzést.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2011. október 27. 11:30
"az álláspontok is közeledtek, ennek ellenére a hallgatók megtartják a demonstrációt" Mert demonstrálni jó..
nyugalmazott tanár
2011. október 27. 10:33
Ezek a felhergelt bukdácsolók inkább tanuljanak. Vagy tünés kapálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!