Egységesítenék a nyelvvizsgákat

2011. augusztus 22. 14:02

Az oktatási államtitkárság egy szuperközpontot hozna létre, ami megszüntetné a Magyarországon elérhető akkreditált nyelvvizsgák eltérő árait és nehézségi fokait.

2011. augusztus 22. 14:02

Az oktatási államtitkárság egységesítené a Magyarországon akkreditált nyelvvizsgákat - derül ki az Origo birtokába került stratégiatervezetből. Ez alapján létrejönne egy szuperközpontnak nevezett intézmény, amely saját nyelvvizsgázóiból, illetve a nyelvvizsga-központoktól szedett díjakból tartaná fenn magát.

Az egyelőre nem végleges dokumentum alapján a kormány  célja „egyetlen központ létesítése, amely kidolgozza a feladatokat, elvégzi az előteszteket, állandóan frissíti a feladatsorokat - erre kiképzett tanári testülete segítségével - és rendszeresen ellenőrzi a vizsgaközpontokat, ezek mellett vizsgáztat is”.

A tervezet változtatna azon, hogy ma Magyarországon adott szintekhez különböző árú és nehézségű vizsgák érhetőek el. Az államtitkárság erősítené „a felsőoktatási intézmények nyelvvizsgáztatási jogosultságát” is. Jelenleg tizenöt felsőoktatáshoz kötődő vizsgaközpont mellett nyolc egyéb vizsgahely található meg Magyarországon.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
shighhopes
2011. augusztus 22. 15:50
Én inkább más irányba tapogatóznék. Terveimben szerepet kapna a Rigó Utcai központ és némi napalm.
drkovax
2011. augusztus 22. 14:56
"derül ki az Origo birtokába került stratégiatervezetből" Rövidesen ki fog derülni erről is, mint az angolos szövegről, hogy messze nem úgy igaz, ahogy az origo leírja.
addikt
2011. augusztus 22. 14:45
Nem értek egyet. Kiváncsi vagyok, hogy ehhez pl. a legnevesebbnek tartott német nyelvvizsga intézet, akinek a vizsgái is egyediek a Goethe Institut mit szól?
Kosinva
2011. augusztus 22. 14:34
Nem rossz ötlet bizonyos szintig egységesíteni, bár az árakat nem értem miért kell. Ha kötelező lesz a nyelvvizsga az egyetemre, akkor még nagyobb lesz a verseny és még alacsonyabbak az árak. Amúgy pedig kötelezővé kellene tenni a nyelvvizsgák elévülését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!