Mégis állami kézbe kerülne a Margit kórház

2011. június 22. 15:59

Folytatódik a budapesti Margit kórház kanosszája, valószínűleg hamarosan visszaköltözhet régi, óbudai helyére. A Fővárosi Önkormányzat tagadja, hogy megtartaná.

2011. június 22. 15:59

A Népszava néhány nappal ezelőtti információi szerint Tarlós István korábbi ígéretével ellentétben mégsem helyezné „állami gondnokság alá” a fővárosi Margit kórházat, inkább fővárosi tulajdonban tartaná. Ezt cáfolja az fn.hu szerdai riportja, mely szerint „Szó sincs semmiféle kivételezésről”

A Fővárosi Önkormányzat honlapján olvasható előterjesztés így érvel a két intézmény – a János és a Margit kórház – önálló státusza mellett: „A Szent Margit Kórház leválasztásának fő indoka az, hogy a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai magas számú kapacitása és széles szakmai portfóliója miatt meghaladja az optimális, átlátható betegellátás-szervezési méreteket.” Az előterjesztésben arra kérik fel a főpolgármestert, készítsen vizsgálatot arról, milyen módon válhat újra önállóvá a Margit kórház.

„A Margit Kórház reményeink szerint hamarosan visszakapja az önálló státuszt. Ezután azonban ezt az intézményt is – a többi több mint tíz fővárosi fenntartású kórházzal együtt – állami intézménnyé kívánjuk tenni.” – tette hozzá Szűcs-Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2011. június 22. 17:51
bocsi: "sakkoznak"
NoCsak
2011. június 22. 17:51
A sakkozáshoz egy kockás tábla meg 2x 8 tiszt, és 2x 8 paraszt kell. Úgy tűnik akik a betegekkel sakkozni az utóbbiakhoz tartoznak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!